Logo kobr.nl
Foto:
Politici aan het woord

Goed nieuws

Meer mensen op de fiets en meer mensen die gebruik maken van het openbaar vervoer. Burgerbelangen vindt dat erg belangrijk. Dat moet ook wel. We zien dat onze wegen steeds voller staan. De komende jaren gaat er op het gebied van infrastructuur in en rond onze dorpen veel veranderen.

Er is een grote kans dat we geld van het Rijk krijgen voor de Bodegraven Boog. Hoe die Boog precies wordt aangelegd, is nog best ingewikkeld. De rekenmodellen van de verschillende varianten stemmen nog niet erg optimistisch. De files nemen door de verwachte groei van het autoverkeer niet zichtbaar af. Wethouder Nieuwenhuijzen voert een actieve lobby voor onze belangen. Helaas wordt ook zij soms verrast. Zo konden we recent lezen dat Alphen aan den Rijn samen met twee andere gemeenten had voorgesteld om van de N11 een snelweg te maken. Opwaarderen noemden ze dat. Misschien wel een goed idee, maar helaas had men verzuimd dit aan ons college te communiceren. Dat is wel jammer. Burgerbelangen weet namelijk zeker dat inwoners daarover willen meepraten. Onze inwoners vinden goede communicatie en participatie heel belangrijk. Goed dat ons college dat aan de bestuurders van Alphen heeft gemeld.

Ook op het terrein van het openbaar vervoer doet de wethouder goed werk. Zo wordt er gesproken over een snelbus naar Gouda en rijden er in de spits straks vier treinen per uur over ons spoor. Die hier ook stoppen. Burgerbelangen vindt dit goed nieuws. Wanneer dit precies gaat gebeuren is helaas nog onzeker. Er moet op het traject nog een wissel worden aangepast en dat is een lastig klusje, aldus ProRail. Nog even geduld dus. Laten we deze tijd gebruiken om ook de bezorgde Bodegraver achter dit plan te krijgen. Er zijn zorgen over de mogelijke overlast en over de fietsveiligheid bij de spoorwegovergang. Dat moeten we met elkaar toch wel kunnen oplossen!

Hennie Castelein, raadslid Burgerbelangen Bodegraven-Reeuwijk

Meer berichten