Heerlijk om met elkaar activiteiten voor de inwoners te regelen, vinden v.l.n.r. Carla Vonk, Ina Leeflang, Marianne Hogendoorn (staand) en Dunja Davids en Patrick Olsthorn (zittend)
Heerlijk om met elkaar activiteiten voor de inwoners te regelen, vinden v.l.n.r. Carla Vonk, Ina Leeflang, Marianne Hogendoorn (staand) en Dunja Davids en Patrick Olsthorn (zittend)

Oranjevereniging Prinses Juliana klaar voor Koningsdag

Algemeen

Nieuwerbrug - Oranjevereniging Prinses Juliana in Nieuwerbrug bestaat bijna honderd jaar. Door het jaar heen organiseren zij diverse evenementen en activiteiten voor jong en oud. Ook aankomende Koningsdag belooft wederom een feestje te worden.

Bestuursleden Marianne Hogendoorn, Carla Vonk, Ina Leeflang en Dunja Davids zijn samen met mede-organisatoren Patrick Olsthoorn van Tapperij de Bourgondiër en Hugo Beijeman al tijden in de weer om een mooi programma neer te zetten. Marianne is met negentien jaar het langst actief als bestuurslid van de vereniging. De overige dames zijn de afgelopen jaren aangesloten. Door samen de koppen bij elkaar te steken, lukt het met ondersteuning van vele vrijwilligers en sponsoren een gevarieerd Koningsdagprogramma te realiseren.

Waardering geeft energie

De passie voor organiseren zit bij de bestuursleden in het bloed. Marianne: ''We vinden het heerlijk om de activiteiten met elkaar te regelen. De laatste jaren werken we met een draaiboek waarin een ieder zijn eigen taken heeft. Dit werkt prettig." Ina vervolgt: ''De waardering na afloop geeft zo'n energie. De inwoners van Nieuwerbrug maar ook die uit de omliggende dorpen kijken uit naar de activiteiten, waarbij Koningsdag in het bijzonder elk jaar met veel plezier wordt gevierd.'' Patrick: ''Koningsdag is een nationaal feest. Wij vinden het erg belangrijk en natuurlijk gezellig dit met elkaar in het dorp te kunnen vieren. Oranjevereniging Prinses Juliana zet zich daar voor in.''

Stijgende lijn bezoekersaantallen

Carla: ''De animo voor Koningsdag leek iets terug te lopen de afgelopen jaren in het dorp. Voorheen hadden we altijd de grote rommelmarkt 's morgens op het plein, maar was er 's middags geen programma. Sinds vorig jaar is er een nieuwe opzet met een middagprogramma met muziek in de hoofdrol. Wij merken dat er weer een stijgende lijn zit in de bezoekersaantallen en dat deze opzet in de smaak valt. Een goede zet.'' Patrick: ''Het fijne is dat mocht het (wat we natuurlijk niet hopen) slecht weer zijn, bijna het gehele programma binnen in het Wierickehuis gedraaid kan worden.'' Dunja: ''Door onze maandelijkse vergaderingen, het draaiboek en contact wat we onderling houden via de app, zijn we aardig op elkaar ingespeeld en loopt het allemaal goed. Voor wat wijzigingen of aanpassingen draaien wij onze handen niet om.''

Toekomst

Marianne sluit af: ''Helaas is het aantal bestuursleden de laatste jaren sterk afgenomen. Wat extra handen kunnen we nog altijd goed gebruiken. Ook met alle vrijwilligers en sponsoren zijn we erg blij. We hebben hen nodig om dit soort activiteiten te kunnen blijven organiseren. Ook in de toekomst. Over twee jaar bestaat de vereniging honderd jaar. We hopen dat jaar groots uit te kunnen pakken met vele handen.''

Op Koningsdag is er van 10.00 tot 12.00 uur vrijmarkt en van 12.00 tot 18.00 uur muziek op het plein bij Het Wierickehuis. De toegang is gratis.

Tekst en beeld: Melanie Kastelein

Advertentie

Categorieën