Afbeelding

RVC blijft hopen op periodetitel, winst voor CVC

Algemeen Sport

Reeuwijk - RVC maakt nog steeds kans op de het winnen van de derde periode. Na een slechte competitiestart ging het de Reeuwijkers na de winterstop een stuk beter af en gaan ze tot de laatste wedstrijd meedoen om een prijs. Het team speelde in Den Haag tegen het Koninklijke HVV. HVV leek de sterkere ploeg in de beginfase, maar dit wist RVC in de loop van de eerste helft goed om te draaien. De tweede helft verliep anders, HVV zette aan en RVC ging mee in het spel van het lange ballen spelen. Het kwam het voetbal niet ten goede en gepaard met veel slordig balverlies werd het geen hoogwaardige pot. Toch bleef het spannend, vooral toen HVV op voorsprong wist te komen. De tegenslag van het doelpunt leek net genoeg pit terug in het elftal te brengen om snel daarna de 1-1 binnen te schieten. Beide ploegen gingen daarna voor de volle driepunter. RVC was daarin het gelukkigst en sloot de wedstrijd met een 1-2 overwinning af. Hierdoor is RVVC volgende week, in de derby tegen ESTO, alleen afhankelijk van DOSR in de strijd om de periodetitel.

Het bezoekende team, NSV'46, bezette de laatste plaats. Vorige week speelde CVC 1 zich veilig en kon gisteren vrijuit voetballen. Trainer Boris van Es haalde een hoop jongens uit de jeugd erbij in de basis en dat is altijd erg leuk. Er werd lekker aanvallend gevoetbald en veel gescoord. Met name de jarige Moussa Kalisse was goed op dreef en mocht de wedstrijdbal houden met zijn drie treffers. De wedstrijd eindigde in een 5-0 zege waarmee NSV'46 definitief eindigt op de laatste plaats. Jeugdspelers Mees Breedveld en Rick Hammer mochten ook nog even binnen de lijnen hun kunsten vertonen. Mooi!

Beeld: Rien Hermenet