Afbeelding

"Een carrière van leesplankje tot digitaal schoolbord"

Algemeen

Zwammerdam - Afscheid nemen bestaat niet, zong Marco Borsato ooit. Toch is dat deze week echt gebeurd op de Oranje Nassau School in Zwammerdam. Op die basisschool nam juf Anita na bijna 45 jaar afscheid als leerkracht, intern begeleider en adjunct-directeur. Ze gaat met pensioen.

En daarom werd ze afgelopen week in het zonnetje gezet. Dinsdag 9 juli was het thema rood; kinderen kwamen in rode kleding naar school, de school was in het rood versierd en juf Anita kreeg bij binnenkomst allemaal rode rozen van de kinderen. Vervolgens werden de kinderen door juf Anita getrakteerd op een muziekdag, uitgevoerd door de Klankenkaravaan. Iedere groep werkte in een workshop toe naar een presentatie in de eindvoorstelling. De kinderen hebben muziek gemaakt, gedanst en gezongen rondom het thema 'rood'.

Afgelopen donderdag, 11 juli, werd juf Anita door alle kinderen en juffen en meesters thuis opgehaald, waarna ze met de paardenkoets een ereronde door Zwammerdam maakte. Uiteraard liepen alle kinderen in deze optocht mee. Op school werd zij verrast door allemaal cadeaus, tekeningen, versjes, liedjes, filmpjes en quizzen van de leerlingen. Elke groep liet weten hoe belangrijk zij is en hoe zij gemist gaat worden door de leerlingen. Deze dag werd afgesloten met een gezellige receptie, waar ook veel oud-collega's haar even de hand kwamen schudden.

Juf Anita heeft een groot hart, is een warm mens en enorm betrokken bij het onderwijs. De Oranje Nassau gaat haar heel erg missen. Gelukkig heeft zij aangegeven dat ze na de zomervakantie als vrijwilligster terug komt en de leerlingenraad en alle evenementen gaat begeleiden. Zij kan niet zonder de ONS en de ONS kan niet zonder haar.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertentie

Categorieën