Moeizame wedstrijd voor VSTS Heren 1 , winst voor Dames 1

Sport

Bodegraven - Zaterdag stond een wedstrijd op het programma tegen de Utrechtse studenten USV Protos H4. De start van de wedstrijd was ronduit slordig en moeizaam, het eigen goede spel van de afgelopen weken was ver te zoeken. Al snel keken de heren tegen een 2-0 achterstand aan. (25-20 / 25-22)

Langzaam begon de VSTS motor beter te draaien, beetje bij beetje begonnen de studenten meer fouten te maken door het opvoeren van de druk aan de kant van De Bodegravers. De achterstand werd gelijk getrokken naar 2-2 (20-25 / 22-25). Een beslissende 5e set moest een winnaar gaan bepalen. Met veel overtuiging ging de overwinning naar VSTS met een stand van 8-15.

Een mooie 2-3 winst op karakter na een achterstand. 12 oktober spelen de mannen van VSTS weer thuis in de Sporthoeve in Bodegraven om 16.30 uur tegen ZVH H3. Graag tot dan!

VSTS Dames 1 wint van koploper Protos

Bodegraven - VSTS Dames 1 speelde afgelopen zaterdag tegen de koploper van de competitie, Protos Dames 1. Protos Dames 1 mocht op het thuisfront spelen en hadden dus genoeg aanmoediging. Hierdoor werden de dames van VSTS een beetje nerveus en begon de wedstrijd rommelig.

In de 1e set van de wedstrijd had Protos een sterke service en wisten de dames van VSTS hier even geen raad mee. Op een gegeven moment organiseerde Libero Karin van Rijn de pass opstelling en kwam de pass beter aan bij de spelverdeelster Judith Terpstra. Aline van den Heuvel kwam goed in voor de service en hierdoor werd de stand weer redelijk gelijk getrokken. Helaas werd deze set net aan verloren met 25-21.

In set 2 liet coach Dennis Strang de opstelling staan zoals het de 1e set was geëindigd. De service van de dames van VSTS werd sterker. Veel lange rally's werden goed uitgespeeld. Een erg spannende set welke de dames hebben gewonnen met 27-29.

Set 3 was vergelijkbaar met set 2. Aan de kant van VSTS werd wat meer gewisseld. Donna Sluijs kwam goed het veld in voor de service en aanval. Beide teams gingen gelijk op wat resulteerde in nog een spannende set, welke opnieuw werd gewonnen door VSTS met 27-29.

In set 4 werden er te veel servicefouten gemaakt en veel makkelijke prikballen vielen op de grond.
De set werd verloren met 25-23, wat betekende dat er een 5e set aankwam.

De opstelling bleef hetzelfde in de 5e set. Al snel kwamen de dames van VSTS op een voorsprong door een fantastische service van spelverdeelster Judith Terpstra. De set werd gewonnen met 9-15.

Het was een spannende, maar erg leuke wedstrijd. De meiden in het veld maar ook zeker de meiden buiten het veld waren goed aanwezig. Er kan gezegd worden dat deze wedstrijd een echte teamoverwinning is geweest!