Een schilderij van Andrea van der Glas.
Een schilderij van Andrea van der Glas.

Kleurrijke expositie Hoek29

Algemeen

Bodegraven - Vanaf zondag 27 oktober is er een kleurrijke expositie te zien in Hoek29 met gastexposanten Olga Dol en Andrea van der Glas. De expositie kunt u bezichtigen tot en met 7 december.

Olga Dol, de bekende schrijfster van een 50-tal hobby-boekjes, heeft zich de laatste jaren toegelegd op het beschilderen en versieren van Venetiaanse maskers. Een aantal jaren geleden kwam zij tijdens een vakantie in Venetië terecht en werd onmiddellijk gegrepen door de prachtig gedecoreerde maskers. Dat haar maskers uniek in Nederland zijn, mag worden afgeleid uit het feit dat zij de maskers mocht maken voor de Koninklijke verjaardagsopera Don Giovanni, maskers voor Symfonica in Rosso en recent voor de fotografie van Marco Borsato voor de VARA-gids. Bovendien heeft zij voor carnavalsverenigingen al series maskers op aanvraag en naar speciaal ontwerp gemaakt. Zij zal ook een lezing geven in Hoek29. Datum volgt.

Andrea heeft vanaf het moment dat ze een potlood of een kwast kon vasthouden, getekend en geschilderd. Zij schildert realistisch en abstract voornamelijk met acryl. In haar schilderijen zijn vaak rijtjes te zien: rijtjes dieren, rijtjes mensen. Andrea volgt de Art Advanced class bij Mark van Praagh en schildert in haar eigen atelier.

De maskers van Olga Dol zijn uniek in Nederland.

Advertentie

Categorieën