Local Care sluit Jubileumjaar af

Algemeen

Bodegraven - Op 9 november 2019 zal stichting Local Care met een afsluitend gratis concert in de Ontmoetingskerk Bodegraven haar jubileumjaar afsluiten.

Een jaar geleden werd de aftrap gegeven met een receptie en een vriendenconcert vanwege het 10-jarig bestaan. Diverse betrokkenen uit Oekraïne en Roemenië waren voor deze gelegenheid uitgenodigd om dit mee te vieren. Om dit jubileumjaar af te sluiten organiseert stichting Local Care opnieuw een gratis concert op 9 november.

Zorgboerderij

In het jubileumjaar is er veel gebeurd. Inmiddels zijn er gebouwen aangekocht voor de zorgboerderij in de buurt van Rivne (Oekraïne). Deze worden de komende jaren verder opgeknapt. In mei dit jaar heeft het bestuur een bezoek gebracht aan Oekraïne en zijn onder andere de zorgboerderij, het Mental Hospital in Ostrig, de Mental Clinics, de familie van Sofia, Orysia en Igor en hun vele pleeg en weeskinderen bezocht. Meer informatie over deze en andere projecten is te vinden op de website: www.stichtinglocalcare.nl.

Ondersteuning in Mostar

Gedurende het jubileumjaar is er ook regelmatig contact geweest met een contactpersoon in Mostar (Bosnië en Herzegovina). In die regio worden projecten geïnventariseerd en wordt inmiddels de familie van Ilma ondersteund. Ilma heeft een ernstige stofwisselingsziekte en haar familie heeft inmiddels alle bezittingen al verkocht om de voor haar benodigde medicijnen te kunnen betalen. Local Care maakt zich sterk om geld in te zamelen voor haar medicijnen zodat het gezin dat al zoveel zorgen heeft, vanaf nu een enigszins normaal leven kan leiden.

De laatste actie, het inzamelen van mannenkleding voor het Mental Hospital en de Mental Clinic heeft meer dan 200 zakken met goede kleding opgeleverd! Die kunnen binnenkort weer naar Rivne (Oekraïne) worden vervoerd.

Concert

Het concert ter afsluiting van het 10-jarig jubileum is voor iedereen gratis toegankelijk. Ten behoeve van de zorgboerderij zal er een collecte worden gehouden. Kom op 9 november naar de Ontmoetingskerk in Bodegraven. Het concert start om 20.00 uur.

Advertentie

Categorieën