Logo kobr.nl
Foto:

Wethouder Nieuwenhuizen gaf startsein voor fietsverlichtingscontrole

Bodegraven-Reeuwijk - Op donderdag 31 oktober heeft wethouder Inge Nieuwenhuizen het startsein gegeven van de fietsverlichtingscontrole op de nieuwe schoollocatie van de Verhoeff-Rollmanschool in de Dronenwijk.

De wethouder benadrukte bij de leerlingen het belang van goed werkende fietsverlichting en de juiste fietsreflectie om veilig door het verkeer van en naar school te fietsen. Nu de dagen weer korter worden en de wintertijd is ingegaan fietsen de kinderen met donker naar school. De wethouder gaf aan dat bij goed werkende fietsverlichting de fietsers 20% minder kans hebben om bij een ongeval te worden betrokken. Op meerdere scholen in Bodegraven, waaronder de Willibrord, de Prinses Beatrix, de Goede Herder, de Da Costa en de Verhoeff Rollman worden door de rijwielhandelaren, veelal in samenwerking met de wijkagenten en de BOA's de fietscontroles uitgevoerd.

Ook meedoen?

Wil je ook je fietsverlichting laten controleren? Dat kan op 2 november bij Fietspad Tweewielers, JanWillem Bodegraven, Veelenturf Tweewielers en Bike Totaal Nomen Tweewielers. De vier rijwielhandelaren in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk controleren en repareren op zaterdag 2 november gratis uw fietsverlichting. Alleen de materialen dient u te betalen. Het arbeidsloon wordt niet in rekening gebracht. In de week van maandag 4 november tot en met zaterdag 9 november geven de rijwielhandelaren 10% korting op reparatie- en materiaalkosten.

Meer berichten