Agenda

Algemeen

 

donderdag 21 november

Wat beweegt jou?

10:30 uur - Bodegraven - Inwoners, verenigingen en bedrijven zijn wekelijks welkom bij de Beweegvraag in het Bodegraafse Huis van Alles van 10.30 tot 12.00 uur. Buurtsportcoach Vivian: "Met de Beweegvraag willen wij inwoners ondersteunen om passend sport- en beweegaanbod te vinden." Iedereen kan zonder afspraak binnenlopen. Voor meer informatie: mail naar buurtsportcoach@senw-br.nl.

Israël thema lezing

20:00 - Bodegraven - De commissie Israël verzorgt een lezing met als onderwerp de bekering van Israël. Het onderwerp is het Messiaanse rijk. Wat kunnen Israël (en de hele mensheid) verwachten van de regering van de Messias? Wim Zwitser gaat hierop in. Locatie: 't Anker, Pastorieplein 2 te Bodegraven. Aanvang 20.00 uur. Toegang vrij. Informatie: israelengemeentebodegraven@gmail.com.

vrijdag 22 november

Winterfair in Zwammerdam

16.00 - Zwammerdam - Winterfair in de Zwanenburcht aan de Buitendorpstraat 5. Tot 21.00 uur kun je rondkijken, sfeer proeven, ideeën opdoen en natuurlijk ook aankopen doen. De entree is gratis. Van de eindopbrengst zal een bijdrage geschonken worden aan een actueel project: de kerstverlichting in Zwammerdam.

Zelfs je naam is mooi

20:30 - Bodegraven - De topmuzikanten van de Nederpop All Stars band spelen samen met Henk Westbroek hun try-out voorstelling 'Zelfs je naam is mooi'. Na het concert gaan de Nederpop All Stars nog even door in de foyer van het Evertshuis. Aanvang 20:30 uur, tickets kosten € 21,50.

www.evertshuis.nl

vrijdag 22 en zaterdag 23 november

Stamppotavonden volwassengroep World Servants Bodegraven

18:30 - Bodegraven - De volwassenengroep World Servants Bodegraven organiseert twee stamppotavonden op vrijdag 22 en zaterdag 23 november 2019 vanaf 18:30 uur, start 19:00 uur. Dit zal plaatsvinden in de Regenboog, de zaal naast de Ichthuskerk aan de Stationsweg 17. De kosten zijn € 15,- per volwassene en € 7,50 per kind. Meer informatie: 0172 - 651688.

zaterdag 23 november

Natuuronderhoud Plas Ravensberg

Reeuwijk - IVN-natuurwerkdag op een eiland in de Plas Ravensberg. Iedereen is welkom om mee te werken. Verzamelen om 9.00 uur op de hoek s'-Gravenbroekseweg/Zoetendijk. De boot is rond 15.00 uur terug.

www.ivn.nl/afdeling/ijssel-en-gouwe

De Grote Pinguïn en Bananenshow

19:00 - Bodegraven - Het Ardemus Quartet speelt in het Evertshuis 'De Grote Pinguïn en Bananenshow'. Deze grappige muziekvoorstelling is leuk voor de hele familie (6-99 jaar). Vooraf kunnen er ook heerlijke pannenkoeken worden gegeten in het Grand Café van het Evertshuis. Tickets kosten € 10,00 en de kidshap is € 4,00 per persoon. Voor meer informatie en het reserveren van kaarten zie www.evertshuis.nl/ardemus-quartet-bananenshow.

Hindeloper volksverhalen

14:30 - Bodegraven - De Fryske krite 'Fier fan Hûs' Boadegraven organiseert een bijeenkomst voor geïnteresseerden in de Friese taal en cultuur. Deze keer vertelt Marijke Griek Hindeloper (Hylper) volksverhalen. Heel bijzonder is de uitleg en vertoning van een prachtig Hylpers kostuum uit de gouden eeuw. Locatie: Ichthuskerk, Stationsweg 17 in Bodegraven. Entree niet-leden € 17,50, inclusief drankje.

Creatieve cadeautjes op Hobbymarkt

11:00 - Reeuwijk - Van 11.00 tot 15.00 uur tonen meer dan 20 hobbyisten uit onze gemeente hun creatieve maaksels op de jaarlijkse Hobbymarkt in het Huis Van Alles Reeuwijk-Brug. Bezoekers zijn van harte welkom om hun vrolijke, mooie en kunstzinnige creatieve maaksels te bewonderen. Wie weet vindt u hier bij de vele stands juist dat leuke, originele Sinterklaas- en Kerstcadeautjes.

Intocht Sinterklaas in dorpen Bodegraven-Reeuwijk

Bodegraven-Reeuwijk - Nadat Sinterklaas een week eerder aankwam in Bodegraven centrum, reist hij door naar de diverse kernen in onze gemeente. Bekijk het gepubliceerde overzicht in Kijk op Bodegraven-Reeuwijk van 13 november.

Intocht Sinterklaas Hekendorp

10:45 - Hekendorp - De intocht van Sinterklaas en zijn Pieten start om 10.45 uur als de boerenkapel Zwup vooropgaat in een feestelijke optocht door het dorp. Om 11.00 uur arriveert de stoet bij het jaagpad ter hoogte van Goejanverwelle 34, Sint en zijn Pieten officieel welkom worden geheten. Daarna terugwandelen naar 'De Boezem', waar een gezellig Sinterklaasfeest wordt gehouden. Om 13.00 uur eindigt het Sinterklaasfeest. 'De Boezem' is alleen toegankelijk voor kinderen (t/m groep 8) met een toegangsbewijs. Ouders/begeleiders zijn uiteraard zonder toegangsbewijs welkom.

Zangmiddag in Brugkerk

15:00 - Nieuwerbrug - De werkgroep Kerk en Dorp van de Protestantse gemeente Nieuwerbrug heel belangstellenden welkom voor een zangmiddag in de Brugkerk. Het koor zal bekende liederen uit lang vervlogen tijden ten gehore brengen. U bent welkom.

Lezing over Venetië

Bodegraven - Olga Dol heeft zich de laatste jaren toegelegd op het beschilderen en versieren van Venetiaanse maskers. Daarnaast maakt zij ook schilderijen van Venetië en haar schilderachtige straatjes en kanaaltjes, al dan niet met beelden van carnaval. Zij komt dit verhaal ook bij Hoek 29, Marktstraat 29 in Bodegraven vertellen. Entree is € 5,00, incl. koffie/thee.

www.hoeknegenentwintig.nl

Ladies night

17:00 - Bodegraven - Na het overweldigende succes van de eerdere Boreftse Diva Bingo's organiseert Sociëteit Kras weer een spectaculaire ladies night. Sociëteit KRAS, Overtocht 17 in Bodegraven. Van 17:00 tot 23:00 uur.

www.krasnieuws.nl

Hollandse feestavond in Nieuwerbrug

20:00 - Nieuwerbrug - Nieuwerbrugse November Nacht in het Wierickehuis. Puur Hollandse hits worden gebracht door bekende zangers als René Karst, Dries Roelvink, Pascal Redeker en Nieuwerbrugger Hugo Beijeman. Meer informatie is te vinden op www.tap.nu.

zondag 24 november

Koffieconcert

Nieuwerbrug - Om 12.00 uur is er een koffieconcert van De Zingende Zaag, Weiland 38 in Nieuwerbrug. Op het programma staan Engelse traditionals, een aria uit Figaro, een wals van Franz Léhar en toppers uit 'Ja zuster, nee zuster'. Informatie: Familie Van Dam, telefoon 0348-688206 of e-mail de.zingende.zaag@xs4all.nl.

dinsdag 26 november

Groeien met je bedrijf

20:00 - Bodegraven - Platform-Z organiseert het inspiratieseminar 'Groeien met je bedrijf'. Bart van den Belt komt met een inspiratiesessie met een mix van persoonlijke verhalen, humor en interactie. Locatie: Evertshuis. Aanmelden via platform-z.nl/agenda.

woensdag 27 november

Kom erbij diner

Reeuwijk - Op 27 november organiseert het Huis van Alles in Reeuwijk-Brug om 18:00 uur het Kom erbij diner. Voor € 6,50 wordt er een heerlijk driegangen seizoensmaaltijd gekookt. Opgeven kan via e-mail camdevos@tele2.nl of via 0182-394630. Er zijn vrijwilligers bereid om mensen thuis op te halen en weer af te zetten.

vrijdag 29 november

Winterfair bij Ipse de Bruggen

17:30 - Zwammerdam - Van 17.30 tot 21.00 uur is er de Winterfair van Ipse de Bruggen. Dit jaar niet in de Haven maar in de Plantenkas naast de kinderboerderij.

Roemeens vioolvirtuoos

20:15 - Reeuwijk - De Roemeense violist Razvan Stoica speelt bij ReeuwijkKlassiek in De Brug.

www.reeuwijkklassiek.nl

zaterdag 30 november

Boreftse eettafel

18:30 - Bodegraven - De Bodegraafse eettafel in Rijngaarde. We koken dit keer mooie winterse gerechten met een feestelijke tintje. Kosten € 8,50 per persoon, exclusief consumptie. U kunt zich opgeven via www.deboreftseeettafel.nl/inschrijven of Cockey Kooy, telefoon 06-83550765. Wilt u thuis opgehaald worden, dan is dat mogelijk.

Advertentie

Categorieën