Logo kobr.nl
Annemarie Visser
Annemarie Visser (Foto: )

Twee primeurs tijdens opname Tussen Kerst en Kurk van RTV Bodegraven

Bodegraven - Binnenkort vindt in het Everthuis de opname plaats van het eindejaarsprogramma 'Tussen Kerst en Kurk'. In dit programma neemt RTV Bodegraven het jaaroverzicht van 2019 op. Tal van gasten die afgelopen jaar te gast waren in Gesprek van de Dag, schuiven opnieuw aan om te vertellen hoe het nu met ze gaat. Ook komt de burgemeester traditiegetrouw om te toosten op de feestdagen én wordt het Burgerlobby raadslid van 2019 bekendgemaakt. "Ik kijk écht uit naar deze avond", aldus Annemarie Visser.

Uitvoerend producent Wijno Verweij is maanden geleden al begonnen met de voorbereidingen, zo vertelt hij. "Nadat het programma al enkele jaren op de radio te beluisteren was, hebben wij het vorig jaar voor het eerst op de televisie uitgezonden. Toen waren het nog 1 op 1 gesprekken en dat gaan we dit jaar anders doen. Door welwillende medewerking van het Evertshuis hebben wij de theaterzaal tot onze beschikking gekregen. Dat stelt ons in staat om publiek uit te nodigen om de opname bij te wonen. Ik verwacht dat dat het programma erg zal verlevendigen en meer sfeer zal geven. Met een klein redactieteam hebben wij ons over de opzet gebogen en ik denk dat we een gemêleerd palet aan gasten hebben die onze kijkers veel kunnen bieden. John Bekker neemt met zijn crew het technische gedeelte voor zijn rekening en het is nog een hele toer om dat allemaal goed te regelen."

Twee primeurs

Annemarie Visser, die evenals vorig jaar de presentatie van het programma voor haar rekening neemt, is blij met de nieuwe opzet, maar vindt het ook best spannend. "25 jaar RTV Bodegraven en 30 jaar Evertshuis gaven ons een mooie gelegenheid om wat breder uit te pakken. Wij hebben acht gasten van verschillende pluimage uitgenodigd. Sommige gasten zijn in het afgelopen jaar al te gast geweest in het programma Gesprek van de Dag maar anderen zijn nieuw. Met hen zullen we terugblikken op de ontwikkelingen in het afgelopen jaar, maar wij zullen ook ingaan op actuele onderwerpen en een blik vooruit werpen. Om het enigszins overzichtelijk te houden hebben we telkens 4 gasten aan tafel, zodat er tussendoor een wisseling zal optreden."

Waar Annemarie en Wijno zich ook erg op verheugen is op het feit dat in het programma twee primeurs te zien zullen zijn. Zo zal burgemeester Christiaan van de Kamp bekend maken wie door de inwoners is verkozen als 'raadslid van het jaar' en zal Nel de Wilde, de nieuwe voorzitter van RTV Bodegraven, de nieuwe naam voor de lokale omroep bekendmaken. Het geheel wordt muzikaal omlijst door de band Apassie. De Bodegraafse schrijver met Vlaamse roots Geert Kimpen zal de opname besluiten met een oud- en nieuw beschouwing.

Archiefbeeld: Danny de Vries

Opname bijwonen kan

De opname van Tussen Kerst en Kurk vindt plaats op maandagavond 16 december a.s. in de theaterzaal van het Evertshuis. Als tafelgasten zijn aanwezig: burgemeester Van der Kamp, dominee Bram Tack, Chris de Heij, Ardy de Goey, Jan Mol, Elise van de Dikkenberg, Tirza v.d. Wolf en Nel de Wilde. De zaal is om 20.00 uur open en de opname start een half uur later. Wilt u de opname bijwonen? Dat kan door u aan te melden via info@rtvbodegraven.nl.

Stemmen voor de verkiezing van 'raadslid van 2019' is nog mogelijk tot en met vrijdag 13 december. U kunt u stem nog uitbrengen via https://nl.surveymonkey.com/r/S3G7YC6. Het programma wordt uitgezonden op 27 december om 19.00 uur en daarna ieder oneven uur t/m 31 december.

Meer berichten