Afbeelding
Foto: Wim de Boevère

Er gaat wat veranderen bij Custwijc

Algemeen

Driebruggen - Voor de inwoners van het dorp en voor de regelmatige bezoekers is het al geruime tijd geen geheim meer dat er zich rondom Custwijc flinke veranderingen aan het voltrekken zijn. Het plein en de parkeergelegenheid ondergaan een fraaie metamorfose.

Binnen afzienbare tijd zal het plein zijn voorzien van een meerkleurige bestrating en enkele bomen. Niet alleen aan de buitenzijde, maar ook binnen is er met ingang van 1 januari 2020 een verandering. Al een ruime 21 jaar zijn in het gezellige café Custwijc Joop en Wil Schouten voor de vele regelmatige bezoekers de bekende, vertrouwde gezichten. Maar ook in de jaren daarvoor kende iedereen hen al vanwege hun snackbar op de route naar het WDS- sportterrein.

Verbindende plaats

Custwijc was in die tijd in opkomst en mede op advies van hun bekende dorpsgenoot Piet Speet hebben Joop en Wil de stap genomen om de pacht, en daarmee het dagelijkse beheer, van Custwijc op zich te nemen. In hun nu inmiddels ruim 21 jaar durende periode heeft Custwijc diverse uitbreidingen ondergaan en heeft het complex een centrale en verbindende plaats in het Driebrugse dorpsleven gekregen.

Het café met het gezellige terras, de multifunctionele sporthal, de feestzaal en het aangrenzende Huis van Alles hebben er voor gezorgd dat er in het algemeen niet wordt gezegd dat je naar Custwijc gaat. Joop: "Nee je gaat naar het café of soms zeggen de mensen zelfs 'ik ga naar Joop'."

Overstap

Het café blijft in de familie, maar daarbij komt een (kleine) verandering. Joop: "Wij hebben in goed overleg met het bestuur van de Stichting Custwijc een besluit genomen. We willen het graag rustiger aan doen en dragen daarom het beheer van de dagelijkse activiteiten over aan onze zoon Jaap en zijn vrouw Janneke." Jaap is zeker geen onbekende in de horeca, want hij heeft zijn sporen al jarenlang verdiend als chef-kok in 't Wapen van Reeuwijk. Enkele jaren terug is hij overgestapt naar Custwijc. "Toen is er, samen met het bestuur, een besluit genomen om aan het café een extra dimensie toe te voegen in de vorm van een restaurant. Uiteraard een kolfje naar de hand van onze zoon en chef-kok Jaap."

Het restaurant en de daar uit voortvloeiende vraag naar catering bij diverse gelegenheden namen een dermate grote omvang aan, dat er al snel een beroep werd gedaan op Frank, een voormalige collega van Jaap uit 't Wapen tijd, om het team te komen versterken. Ook Frank is inmiddels een vast gezicht in café en restaurant Custwijc geworden.

Belangrijke stap

Op 1 januari 2020 neemt Jaap Schouten formeel het beheer over. Joop en Wil nodigen alle bekenden uit om donderdagavond 2 januari vanaf 20.00 uur langs te komen om deze belangrijke stap te vieren en voor een gezellig moment in café Custwijc aan het begin van het nieuwe jaar.

Tekst en beeld: Wim de Boevère

Advertentie

Categorieën