Afbeelding

Warme kerstmusical verbindt Weideveld

Algemeen

Bodegraven - Op een bouwterrein in de Bodegraafse nieuwbouwwijk Weideveld speelden zo'n vijftien kinderen afgelopen zaterdagavond 'De verjaardag van de Prins'. Een musical die de boodschap van Kerstmis vertelde en tegelijkertijd de buurtbewoners van de nieuwe wijk met elkaar in contact bracht.

"Weideveld is een nieuwe wijk met nieuwe bewoners. We wilden iets organiseren, zodat mensen elkaar (beter) kunnen leren kennen. Bovendien wilden we het verhaal van Kerst en de geboorte van Jezus vertellen", vertelt Lia Lok. Samen met buurtgenoot Wim Nagel nam zij het initiatief voor de musical en de leiding op zich. De 'acteurs' waren kinderen uit de buurt die zich hadden opgegeven. In ruim een maand tijd en zes repetities leerden zij het verhaal en de liedjes uit hun hoofd. "Het begon met een idee en is uitgegroeid tot een prachtig resultaat", vertelt Lok.

Dat was het zeker, want zo'n 150 buurtbewoners kwamen kijken naar de voorstelling op het bouwterrein bij de Madelief. Op het verlichte podium met een zelfgemaakt decor schitterden de kinderen als ware musicalsterren en acteerden en zongen zij over de zoon van de koning die naar hun dorp zou komen. Omdat iedereen zo druk was met de voorbereidingen van het feest, was het alleen de stille postbode die merkte dat de koningszoon was aangekomen.

De toeschouwers konden vanuit de partytenten op hun eigen klapstoeltjes de musical aanschouwen. Vooraf en na afloop konden zij in de tenten en bij vuurkorven koffie, thee, limonade en warme chocolademelk drinken en wat lekkers eten. En natuurlijk met elkaar praten. De kinderen kregen na afloop een groot applaus, een bloem en een kerstboekje. Zij waren enthousiast: "Door de musical heb ik andere kinderen leren kennen. Het was wel spannend, maar heel leuk. Ik hoop dat het volgend jaar weer is", vertelt de 9-jarige Evy die de rol van Suzie Wapperrok vervulde na afloop, terwijl ze samen met de andere 'musicalsterren' een marshmallow roostert in één van de vuurkorven. Ook de andere kinderen hopen dat de musical een terugkerende traditie wordt in de wijk. De musical bracht - ondanks de kou - warmte in Weideveld.

De musical is mede mogelijk gemaakt door verschillende kerken uit Bodegraven, de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, Albert Heijn Bodegraven, kraanbedrijf Noordhoff en de inzet van vele vrijwilligers.

Afbeelding
Afbeelding