prijswinnaars Clubkampioenschappen BZ&PC
prijswinnaars Clubkampioenschappen BZ&PC Foto: m. van eijk

Clubkampioenschappen BZ&PC een succes

Sport

Bodegraven - In het thuis bad van BZ&PC werden zaterdag en zondag de jaarlijkse Clubkampioenschappen gezwommen. De wedstrijd is voor alle BZ’ers toegankelijk. Dat maakt deze wedstrijd ook zo leuk, zwemmen van jong tot ouder en van beginnend tot heel ervaren starten die weekend met elkaar in één wedstrijd.

Alle zwemmers die meedoen voor het algemeen klassement zwemmen vier afstanden op alle verschillende slagen. Ook waren er allerlei sprintafstanden te zwemmen. De 25m sprint op alle slagen zijn afstanden die niet vaak gezwommen worden, dus een mooie kans om een persoonlijk record scherper neer te zetten of clubrecords te zwemmen.

Op zondagavond werden alle prijswinnaars in het algemeen klassement gehuldigd. Er worden tijdens deze kampioenschappen ook bijzondere bekers uitgereikt. De Suringa bokaal, voor de dame onder de 16 jaar die het dichts bij het clubrecord op 100m rugslag zwom ging naar Donna van der Meer. De Lina schaal ging naar Maaike Broersma ging, omdat zij het clubrecord verbeterde op de 100m vlinderslag. De Lex Ratering trofee mocht met Bjorn Rijkaart naar huis, omdat hij van alle jongens onder de 17 jaar op 100m schoolslag het dichts bij het clubrecord zwom. De snelste van allemaal waren Maaike Broersma en Hans van Wijk, zij werden gehuldigd als Algemeen Clubkampioenen.

Advertentie

Categorieën