Afbeelding
Foto: Oscar van der Wijk

Kansen door energiebesparing

Algemeen

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Op maandag 16 maart van 19.00 tot 22.00 uur organiseert het Ondernemersplatform Bodegraven-Reeuwijk (OPBR) het symposium 'Kansen door energiebesparing’. Het bijwonen van dit symposium is een uitgelezen kans voor ondernemers die meer willen weten over energiebesparing.

Duurzaamheid is hot. Zonnepanelen of elektrische auto's leveren ondernemers een positief en groen imago op, maar dat is niet de enige manier waarop verduurzaming kansen biedt. Energiebesparing betekent financiële winst. Slimme maatregelen zorgen voor lagere energiekosten en dus een hoger rendement van de bedrijfsvoering.

Tijdens het symposium 'Kansen door energiebesparing' vertellen ondernemers hoe zij verduurzaming van hun bedrijf hebben aangepakt. General manager Arjan van Esveld van Landal De Reeuwijkse Plassen vertelt hoe zijn vakantiepark de meest duurzame van Nederland werd: nieuwbouw. "Het park is ontwikkeld met duurzaamheid vanaf het begin hoog in het vaandel. Bij een bestaand park zou deze mate van duurzaamheid nooit zijn gehaald." Toch kun je ook met kleine investeringen grote energiewinst boeken, benadrukt Van Esveld. Tijdens het symposium geeft hij handige tips die zich in de praktijk hebben bewezen. Mark Verkleij, CEO van Vepo Cheese, vertelt dat goede advisering en begeleiding onmisbaar zijn in het verduurzamen van je bedrijf. Inmiddels ligt er een hele serie zonnepanelen op het dak van het bedrijf. "Door onze investering in zonnepanelen draaien de productielijnen en koelcellen nu voor 20 procent op zonne-energie."

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom op 16 maart naar het symposium bij Mercatu, Verlengde Breevaart 4 in Reeuwijk (bij Landal De Reeuwijkse Plassen). Meld je aan via symposium@opbr.nl.

Podium voor pitchers

Vijf ondernemers krijgen de mogelijkheid tijdens het symposium hun energiebesparende product of dienst te presenteren. Voorzitter Jan Oostveen kijkt ernaar uit: “Het symposium geeft lokale ondernemers met duurzame ideeën een prachtige kans om hun podium te pakken. Ik ben erg benieuwd wat voor producten en diensten we gaan zien.”

Heb je zelf een energiebesparend product ontwikkeld? Er is nog plek voor één pitch! Wil je de laatste plek invullen? Meld je dan snel aan via symposium@opbr.nl.

Advertentie

Categorieën