Afbeelding

Vonken vlogen van het uniform

Algemeen

WAARDER - Maandagmiddag 2 maart verraste burgemeester Christiaan van der Kamp het 60-jarig echtpaar Helga en Aad Hitzert-Münsterkötter in Waarder met een kleurrijk boeket bloemen.

Aad, afkomstig uit Wassenaar, was in de tweede helft van de jaren vijftig als marinier gelegerd op het toenmalige marine-vliegkamp Valkenburg vlak boven Wassenaar en bezocht zijn moeder in het Ursula Ziekenhuis aan de Wassenaarsestraatweg. De uit het Duitse Münster afkomstige Helga was daar verpleegster en zo hebben zij elkaar ontmoet.

Of het heel misschien aan het mooie mariniersuniform heeft gelegen is niet duidelijk, maar er is toen beslist een vonk overgesprongen. Er zijn afspraakjes gemaakt, dansuitstapjes naar onder meer Scheveningen en natuurlijk was er de kennismaking met de familie. Na hun verlovingstijd volgde 25 februari 1960 hun huwelijk, waarna zij zijn gaan wonen in de Bankastraat in de mooie Haagse archipelbuurt.

Na zijn militaire diensttijd heeft Aad verschillende leidinggevende functies vervuld bij Shell en heeft daarvoor veel gereisd. In de tijd die daarop volgde zijn ze nog voor een korte tijd woonachtig geweest in Rotterdam en daarna nog in de wijk Bloemendaal in Gouda, maar sinds 1989 hebben Aad en Helga hun vaste plek gevonden in Waarder.

Helga en Aad hebben drie kinderen gekregen: een dochter, die helaas kort na de geboorte is overleden, en twee inmiddels ook getrouwde zoons. Hun gedeelde hobby is al vele jaren bridge en zij zijn ook lid van een bridgevereniging. Ook golf behoort tot de geliefde activiteiten en verder het maken van reizen en het bijwonen van informatieve lezingen over dat veelomvattende onderwerp.

Tekst en beeld: Wim de Boevère

Advertentie

Categorieën