Logo kobr.nl
In Reeuwijk zitten deze beren gezellig voor het raam bij Saskia de Wit.
In Reeuwijk zitten deze beren gezellig voor het raam bij Saskia de Wit. (Foto: )

Op Berenjacht: zet je ook een beer voor je raam?

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Heb je al een beer gezet voor je raam? Of meerdere beren gezien in jouw buurt? Dat is niet zo gek, want kinderen kunnen namelijk op Berenjacht gaan!

Met de coronacrisis moeten we natuurlijk zoveel mogelijk binnen blijven. Wel mogen we nog een frisse neus halen met een ommetje door de buurt. Het landelijke initiatief Berenjacht, overgewaaid uit Australië en het Verenigd Koninkrijk, speelt daar op in: kinderen en volwassenen kunnen tijdens de wandeling op zoek gaan naar beren. Iedereen kan meedoen en een knuffelbeer achter het raam zetten. Het is geïnspireerd op het gelijknamige kinderboek 'Wij gaan op Berenjacht' van Michael Rosen en Helen Oxenbury.

Ook bij ons zie je steeds meer beren verschijnen. Doe ook mee en plaats een beer voor je raam. Op de website https://tinyurl.com/s58rfbw kun je zien waar de beren in jouw buurt te zien zijn en je eigen beer opgeven of kijk op Facebookpagina 'Berenjacht in NL'.

Natuurlijk is het bij het speuren belangrijk om de maatregelen van het RIVM in acht te houden. Ga daarom alleen met je eigen kinderen speuren in je eigen buurt. Hou nog steeds 1,5 meter afstand van elkaar en wandel waar niet teveel mensen zijn. Op die manier kunnen we veilig en leuk wandelen!

Beeld beer die voor het raam staat: Heleen van der Laan

Meer berichten