Op stoepkrijtchallenge.nl lees je hoe je buiten veilig kan krijten of hoe je zelf stoepkrijt maakt.
Op stoepkrijtchallenge.nl lees je hoe je buiten veilig kan krijten of hoe je zelf stoepkrijt maakt. (Foto: Peter Franken)

Krijt met Paola mee tegen eenzaamheid

ALPHEN AAN DEN RIJN - Paola bedacht de ‘stoepkrijtchallenge’. Binnen de kortste keren zag je overal tekeningen op straat, stond TV-West voor de deur en spraken het Jeugdjournaal en Jinek erover.

Hoe doe je dat? "Ik zag de toespraak van onze koning en werd geraakt door zijn uitspraak dat we het coronavirus niet kunnen stoppen, maar het eenzaamheidsvirus wel. Er zijn al zoveel eenzame mensen in Nederland. In deze tijden wordt dat alleen maar meer. Hobby’s buitenshuis, een feestje, je kinderen en kleinkinderen op bezoek... dat valt allemaal weg. Ik keek zaterdagochtend uit m’n raam en zag een vader en moeder met drie kindjes. Ze maakten voor het huis van hun opa en oma een stoepkrijttekening met hartjes en lieve teksten, want ze mochten niet naar binnen. Ik kreeg er tranen van in m’n ogen en dacht ‘hier moet ik wat mee’."

Paola deed gelijk een oproep in verschillende Facebookgroepen om stoepkrijttekeningen voor mensen in de buurt te maken. "Dat werd opgepakt. Op dezelfde dag werd er al bij opa’s en oma’s en verzorgingstehuizen op de stoep gekrijt. Zondagmiddag heb ik een website gemaakt om er bekendheid aan te geven."

Op stoepkrijtchallenge.nl lees je alles over deze actie. "Het zou mooi zijn als heel Nederland meedoet in de strijd tegen eenzaamheid en we bij veel mensen een glimlach op hun gezicht toveren."

Tekst: VHL Content & Creatie. Beeld: Peter Franken

Meer berichten