Logo kobr.nl
Foto:

RTV Bodegraven voortaan BR6

BODEGRAVEN - De lokale omroep van Bodegraven-Reeuwijk gaat per 1 april 2020 verder onder de nieuwe naam BR6.

De organisatie was al langer op zoek naar een nieuwe naam die inhoudelijk beter aansloot bij dat waar de omroep voor staat: het verzorgen van lokale televisie- en radioprogramma’s die betrekking hebben op de hele gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

'BR' staat namelijk naam van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, en '6' voor de zes dorpen waar de fusiegemeente uit bestaat: Bodegraven, Reeuwijk-Brug, Nieuwerbrug, Reeuwijk-Dorp, Waarder en Driebruggen. De lokale omroep BR6 is op dit moment bezig met een professionaliseringsslag en een nieuwe naam is hier vanzelfsprekend een integraal onderdeel van. Bovendien wordt bij de productie én het uitzenden van programma’s steeds vaker samenwerking gezocht met andere lokale omroepen in de regio.

De omroep wil de komende jaren mooie en kwalitatief aantrekkelijke, lokale programma’s voor radio en televisie neerzetten, waarin inwoners van de hele gemeente van jong tot oud zich weten te herkennen. Daarbij hoort vanzelfsprekend een goed geïnformeerde en actuele nieuwswebsite.

Vanwege de situatie met Covid-19 heeft het bestuur besloten om de feestelijkheden rondom de nieuwe naam 'BR6' uit te stellen tot een later tijdstip dit jaar.

Op de televisie en op de radio blijft BR6 te ontvangen via de gebruikelijke kanalen van voorheen RTV Bodegraven. De Facebookpagina en het twitteraccount zijn wel veranderd. De lokale omroep is op twitter voortaan terug te vinden onder @BR6nieuws en op Facebook op de pagina BR6 - lokale omroep Bodegraven-Reeuwijk.

Lees ook

Meer berichten