Logo kobr.nl

Extra steun voor Voedselbank Bodegraven

BODEGRAVEN - Half april vernam de Club van Past Rotarians Bodegraven dat de lokale voedselbank door de coronacrisis steeds moeilijker aan voldoende levensmiddelen komt om zijn cliënten te helpen.

Diverse leveranciers zijn niet meer in staat om aan de voedselbank bij te dragen. Daar komt bij dat het aantal cliënten in de huidige situatie stijgt. De bank moet daardoor de nodige voedselpakketten in aantal uitbreiden en de inhoud aanvullen door rechtstreeks bij plaatselijke winkels in te kopen. De voedselbank spreekt daarvoor zijn reserves aan, maar die zijn niet onuitputtelijk. Gezien de ongewisse toekomst mag men verwachten dat de situatie voorlopig moeilijk blijft. Wil de voedselbank zijn onmisbare functie blijven vervullen, dan is extra steun nodig.

De Club van Past Rotarians Bodegraven heeft de serviceclubs Rotary Bodegraven en Inner Wheel Bodegraven gevraagd om met een gezamenlijke actie de voedselbank te steunen. Onmiddellijk is op de vraag positief geantwoord. De actie heeft 2330 euro opgebracht. Dit bedrag wordt bij Bodegraafse ondernemers besteed en komt ten goede aan Bodegraafse huishoudens.

Meer berichten