Logo kobr.nl

Laten we vieren dat we kunnen spelen

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Tijdens deze unieke periode is het zeer belangrijk voor kinderen om gezond te blijven en buiten te kunnen blijven spelen. Nickelodeon en Jantje Beton hebben daarom besloten om op woensdag 10 juni voor de dertiende keer de Nationale Buitenspeeldag te organiseren. Vorig jaar hielpen meer dan 1.000 lokale initiatieven mee om meer dan 100.000 kinderen volop te laten buitenspelen. Deze dertiende editie belooft door de huidige situatie een historische dag te worden.

Dit jaar gaan er, volgens de richtlijnen van het RIVM en de overheid, geen grote speelevenementen plaatsvinden. Nickelodeon en Jantje Beton geven de komende tijd via www.buitenspeeldag.nl echter éxtra veel tips op welke manier kinderen alsnog veilig buiten kunnen spelen (denk aan een racebaan krijten op de stoep, touwtjespringen, balspelletjes en veel meer). Daarnaast kunnen kinderen en lokale organisaties op de site ook de toffe poster van dit jaar downloaden waarmee de hele buurt kan zien dat het weer tijd is voor de Buitenspeeldag.

Beide organisaties bieden zo op hun eigen manier een helpende hand bij het creëren van spellen, speelplekken en het organiseren van speelactiviteiten. De komende weken zullen Nickelodeon en Jantje Beton campagne voeren om zoveel mogelijk kinderen te laten spelen en ook dit jaar gaat de Nickelodeon zender zoals gebruikelijk op de Buitenspeeldag op zwart.

Tijdens deze bijzondere editie spelen wij samen met de Johan Cruyff Foundation en de Krajicek Foundation. Beide organisaties zetten zich al jaren in voor het belang van regelmatig buiten spelen en sporten en ondersteunen onze boodschap dan ook van harte. Deze editie zetten we ons dan ook samen in zodat we nog meer kinderen kunnen motiveren om lekker naar buiten te gaan.

Bereid je vast voor met deze leuke speeltips:

• Maak je eigen racebaan: Ga dan met verschillende kleuren stoepkrijt aan de slag en teken een racebaan op de stoep. Laat je fantasie gaan, alles kan. Het is tenslotte jullie fantasie-racebaan! Pak je autootjes en maak er een heuse race van!

• Water parcours: Leuk voor op een warme dag! Maak een leuk water parcours met hindernissen of een slalom met aan het eind een emmer. Zet een bakje water op je hoofd en lopen maar! Hoeveel water heb jij nog over aan het eind?

• Maak je eigen grote bellenblaas stok: Zoek grote stokken en een stuk touw met een ringetje eraan. Doe het touw dubbel en knoop het aan de uiteinden van de stokken vast. Doop het in het sop en tover de mooiste grote bellen.

Meer berichten