Logo kobr.nl

Dorp betrokken bij opnames van afscheidsfilm groep 8

ZWAMMERDAM - Het is bijna weer zover: de afscheidsavond van groep 8! Basisschool Oranje Nassau uit Zwammerdam koos dit jaar niet voor een musical op het podium, maar voor een film. De film gaat over corona.

In ‘Corona de Musical’ volgen de belangrijkste gebeurtenissen van de afgelopen tijd elkaar in razend tempo op. Met een lach en een traan wordt een periode van zorgen, eenzaamheid en stress omgezet naar iets positiefs.

Vanzelfsprekend begint de musical in China. Rappende Rutte en doventolk Irma Sluis brengen ons het zorgelijke nieuws. Een achtbaan volgt: de run op wc-papier, opa op afstand verrassen, zoomende kinderen, moeder werkzaam op de IC, Maxima en Willem-Alexander, Co-Fit in beweging en een verwarde viroloog. Dit en nog veel meer leidt tot een hoopvol en vrolijk slot.

Het mooie en bijzondere aan deze film is dat meerdere plekken van het dorp erbij betrokken zijn. De run op wc-papier speelt zich af in de plaatselijke supermarkt (waar na sluitingstijd mocht worden gefilmd), opa en oma wonen in dorpshuis De Zwanenburcht, de kinderen spelen in het park bij de brug over de Rijn en de persconferenties zijn opgenomen in de raadszaal van gemeente Alphen aan den Rijn. Zelfs burgemeester Liesbeth Spies heeft een rol in de film!

De leerlingen, ouders en leerkrachten staan te trappelen om de film te zien. Op de afscheidsavond van maandag 13 juli pakt basisschool Oranje Nassau uit, want de sterren van het witte doek worden in chique kleding op een rode loper onthaald, net als bij een echte filmpremière.

Meer berichten