Logo kobr.nl
Foto: Anna Avilova

#Slimmerchillen ook in de zomer

REGIO - Is het juichverbod in voetbalstadions realistisch? Hebben horecaondernemers gelijk als ze beweren dat de 1,5 meter maatregel niet uitvoerbaar is? En moet het coronavaccin voor iedereen verplicht worden? Via dagelijkse #slimmerchillen-zomerstellingen worden jongeren gevraagd om hun mening, met kans op een prijs. #Slimmerchillen is een jongerencampagne van de veiligheidsregio’s.

In vergelijking met vorige week is er een (forse) stijging van het aantal coronabesmettingen in Nederland en omringende landen. Afgelopen woensdag, 22 juli deed minister Grappenhaus nog een oproep aan iedereen om de maatregelen in acht te nemen. De jongerencampagne ‘Slimmer chillen = Corona killen’ van Veiligheidsregio Hollands Midden en zeven andere veiligheidsregio’s, kan daar bij helpen. Deze campagne daagt jongeren namelijk uit om creatieve oplossingen te bedenken om bijvoorbeeld veilig met vrienden te chillen op 1,5 meter afstand. Alle oplossingen worden gedeeld op social media via #slimmerchillen of op https://www.slimmerchillen.nl.

De campagne daagt jongeren uit op drie manieren: reageren op stellingen, het maken van een rap of het ontwerpen van een poster over het thema 'Ik en 1,5 meter'.

Zomerstellingen
Voorlopig zijn we nog niet van het virus af en een vaccin laat vermoedelijk nog lange tijd op zich wachten. Daarom roepen we met deze campagne jongeren op hun mening te geven over hoe het verder moet. Alle ideeën zijn welkom. Vandaar deze oproep aan jongeren voor de zomer: wil je

meedoen? Reageer dan op de #slimmerchillen-zomerstellingen. Elke dag is op https://www.slimmerchillen.nl en via #slimmerchillen een actuele stelling te vinden, waar jongeren op kunnen stemmen. Wekelijks worden drie cadeaubonnen verloot onder alle inzenders.

Rap-challenge
Ook voor de zomerrap kan nog ingezonden worden. Tot half augustus kunnen jongeren hun creatieve, flowende, grappige zomerrap insturen. De winnaar verdient in ieder geval een cadeaubon van 50 euro. Inspiratie nodig? Er zijn al verschillende inzendingen te beluisteren op de website.

Slimmerchillen-poster
En als derde uitdaging deze zomer is er de #slimmerchillen-posterwedstrijd. Jongeren kunnen hun komische of misschien juist wel heel serieuze artistieke foto met als onderwerp ‘Ik en 1,5 meter’ insturen. Uit de inzendingen wordt een #slimmerchillen campagneposter, bestemd voor abri’s en reclameborden ontwikkeld. Alle posters worden bovendien gebundeld en aan het einde van deze zomer aangeboden aan premier Mark Rutte.

Meer weten over de acties?
Meer weten over de zomerstellingen, rap of de posterwedstrijd? Ga dan naar https://slimmerchillen.nl. ‘Slimmer Chillen = Corona Killen’ is een gezamenlijke campagne van de Veiligheidsregio’s Hollands Midden, Kennemerland, Groningen, Fryslân, Noord- en Oost-Gelderland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden en Zuid-Holland Zuid.

Meer berichten