Logo kobr.nl

Computerles in de Bibliotheek gaat weer starten

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Na een maandenlange stop kan de cursus weer beginnen. In een maatschappij waar alles vooral digitaal via de computer geregeld wordt, is het nu nog belangrijker geworden voor iedereen om met de computer om te kunnen gaan.

Op maandag 7 september start in de Bibliotheek in Reeuwijk de vervolgcursus Klik&Tik Samen op het Web. Kan je al wel met de computer overweg, maar wil je het Internet beter en veiliger leren gebruiken, dan is deze cursus uitstekend geschikt. Deze cursus is van 09.30 tot 11.30 uur in het Huis van Alles, Reeuwijk.

In Waarder start woensdag 9 september de cursus Klik&Tik de Basis opnieuw. Je leert over onderwerpen zoals ‘wat is een computer en wat kunnen we daarmee, wat is het internet, hoe werkt email’. De cursus is van 19.30 tot 21.30 uur in de Pr. Willem Alexanderschool in Waarder.

In Bodegraven start woensdag 9 september de cursus Windows10/DigiD. Voor deze cursus kan je al omgaan met de computer en leer je vooral de werking van Windows10 en het

veilig werken met je DigiD. Deze cursus is van 09.30 tot 11.30 uur in het Evertshuis. Je krijgt uitleg van onze getrainde docenten. Daarnaast ga je natuurlijk zelf aan de slag met de oefeningen, waardoor het steeds makkelijker wordt om met de computer om te gaan.

De cursussen Klik&Tik zijn twee los te volgen cursussen. Klik&Tik de Basis, Het Internet Op en Samen op het Web. Voor de Basis is geen ervaring nodig. Iedere cursist die door de coronastop de cursus niet af kon maken, nodigen zij uit om hier weer mee te doen. Komen de data deze keer niet uit, geef je op voor de wachtlijst, dan nemen ze bij een volgende cursus contact op je op.

Benodigdheden: Koptelefoon of oordopjes. Oordopjes zijn voor 2 euro aan te schaffen bij de docent. Vanwege de corona maatregelen is de opstelling op 1,5 m van elkaar en kan de cursist een eigen laptop meenemen. Informatie en opgave: Barbera de Reuver; via e-mail naar cursus@bibliotheekdegroenevenen.nl, telefonisch via 06-33086575 of in de Bibliotheek bij de balie.

Meer berichten