Afbeelding
Foto: Marlien van Leeuwen

'Bij korfbal doe je álles'

Human Interest Sport verbindt

REEUWIJK - Als 5-jarige wist de inmiddels 17-jarige Luca de Groot het al zeker: korfbal was zijn sport. Hij had het niet zo op voetballen.

Inmiddels kan hij onder woorden brengen wat hem op die kleuterleeftijd nog niet lukte. Bij korfbal doe je álles. Je bent verdediger en scoorder en je bent niet aan een specifieke plaats gebonden, het hele veld is voor jou. Luca: “Je neemt een schot en kan zelfs je eigen bal afvangen. En je bent afhankelijk van elkaar. Als je de bal goed aangeeft, heeft de ander meer kans om te scoren. Dat er dames en heren in één team spelen, geeft een bepaalde sfeer in het team. Die is moeilijk te omschrijven, maar het komt er op neer dat er geen ‘haantjesgedrag' is en er zijn ook geen krengerige meiden.”

Bij korfbal speel je zowel buiten als binnen: aan het begin van het seizoen speel je buiten, vanaf de winter speel je in de zaal. In het voorjaar ga je weer terug de ‘wei’ in. Maar Luca's mooiste verhaal moet nog komen: de A1 van CKV Reeuwijk is een sterrenteam. De spelers zijn in korte tijd gepromoveerd van de derde klasse tot de overgangsklasse. Dat is werkelijk een topprestatie, de grootste in de geschiedenis van CKV! Tussen de derde en overgangsklasse zitten vier promoties. Daar zijn ze dus heel wat ploegen mee voorbijgestreefd. Dat hebben ze, naast aan hun eigen superinzet, te danken hebben aan hun trainers. Bij trainer Robin Bernard ligt de focus op techniek en tactiek en bij trainers Cora en Peter van der Linden op teambuilding, power en conditie. Wat Luca niet van zichzelf kan zeggen, maar Pieter en Kim namens de jeugdcommissie wel: ‘’Luca is een goede heer, een pion waar we graag naar kijken!”

Tekst en beeld: Marlien van Leeuwen

Afbeelding

Advertentie

Categorieën