Afbeelding
Foto: Marlien van Leeuwen

Bodegraafse Tennisclub oftewel "Botesa"

Human Interest Sport verbindt

BODEGRAVEN - Met een clubje van twee mannen en twee vrouwen tennissen ze al 25 jaar. Elk voor- en najaar spelen ze zeven zaterdagen achter elkaar competitie, wat zo’n beetje een hele dag in beslag neemt. Dan moet je sport je wel veel voldoening geven, anders was je allang afgehaakt.

Wat is er zo leuk aan de Bodegraafse tennisclub? Simone van Vliet is al sinds haar 8ste lid van de club. Dan ben je er zo mee verweven dat je vrijwel iedereen kent en je helemaal thuis voelt.

Aanmoedigen

Botesa heeft ongeveer 500 leden. Op het tenniscomplex aan de Broekveldselaan liggen tien tennisvelden. Tijdens het interview zijn ze allemaal bezet: clubkampioenschappen. Er staan niet alleen leden op de baan, ook ernaast staan er veel om elkaar aan te moedigen. En om het nog gezelliger te maken is het terrein versiert met vlaggetjes. Coronastrepen op de grond geven de looprichting aan. Gelukkig is de club niet al te hard getroffen door Covid-19. De anderhalvemetermaatregel is makkelijk op te volgen bij tennis.

Veel georganiseerd

Simone is enthousiast tennisster en zit ook in het bestuur: “Botesa is een super gezellige club waar veel georganiseerd wordt. In het voorbije normaal speelden we de toernooien vooral bij andere verenigingen, nu organiseren we van alles binnen onze vereniging. Bijvoorbeeld de Zomer Challenge, waarbij niet-leden voor drie maanden tegen gereduceerd tarief konden komen tennissen. Of het invitatietoernooi, waarbij je iedereen mag uitnodigen, of ze nou ooit of nooit getennist hebben.”

Zelf je clubje samenstellen

Bij Botesa stel je zelf het clubje samen met wie je wil spelen. Tijdens de winterstop is het complex gesloten en kiezen de clubjes zelf voor een alternatief. Simone tennist dan met haar clubje in Zoetermeer: “Als je kunt tennissen, kun je ook squashen of het populaire en dynamische padel spelen. Beide vormen zijn net even anders dan het traditionele tennis.” De mogelijkheden tot squash of padel heeft Botesa niet. Wie weet in de toekomst.

Adrenaline

Voor Simone is tennis een spel waarbij ze haar energie kwijt kan: “Lekker doorslaan. Single of dubbel, de ene dag beter dan de andere, de ene tegenstander of de andere, het is altijd anders. De dynamiek en de snelheid waarmee je moet reageren is gaaf. Het wedstrijdelement doet bij mij de adrenaline extra pieken. En dan ga ik wel voor de winst, ja. Vrijspelen is ook leuk, maar dat wedstrijdelement maakt het voor mij toch echt leuker. En welk weertype het ook is, wat mij betreft is het altijd heerlijk om buiten te spelen.”

Tekst en beeld: Marlien van Leeuwen

Advertentie

Categorieën