Logo kobr.nl
Foto: Marijke Groot

Maatjes gezocht: iets betekenen voor een ander via maatjesproject Samen Sterk

BODEGRAVEN - Altijd al iets willen betekenen voor een plaatsgenoot? Dan is dit jouw kans. Maandagavond 5 oktober is er een basistraining voor (nieuwe) vrijwilligers van maatjesproject ‘Samen Sterk' in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Tijdens deze basistraining ontmoet je andere vrijwilligers en krijg je een duidelijker beeld van wat het inhoudt om een maatje van iemand te zijn.

Mensen uit uw omgeving willen graag een maatje. Deze maatjesvragers variëren in leeftijd tussen de 12 en 92. Ze willen graag samen op pad, samen sporten, een goed gesprek of een beetje hulp om meer onder de mensen te komen. Een vrijwilliger (maatje) wordt een-op-een gekoppeld aan iemand die een maatje wil. Mogelijk ga je wekelijks een uurtje langs, sommige mensen vinden een keer per twee weken of een maandelijkse afspraak voldoende. Uiteraard kun je hier ook als vrijwilliger aangeven wat voor jou passend is.

Je helpt iemand de draad weer op te pakken door samen (nieuwe) dingen te ondernemen. Je staat als maatje naast de ander, met als uitgangspunt dat jullie allebei plezier beleven aan het contact. Ga je aan de slag als maatje, dan zijn er ook interessante trainingen en bijeenkomsten die jou ondersteunen in jouw vrijwilligerswerk.

De basistraining is maandagavond 5 oktober van 19.00 tot 21.00 bij SAM in Bodegraven. Graag vooraf opgeven via samensterk@samvrijwilligers.nl. Voorafgaand zal iemand van Samen Sterk met u een kennismakingsgesprek houden, zodat verwachtingen over en weer duidelijk zijn.

Meer berichten