Logo kobr.nl
Foto:

Vocaal Ensemble Lobet den Herrn heeft nieuwe dirigent

BODEGRAVEN - Woensdag 14 oktober heeft Vocaal Ensemble Lobet den Herrn officieel een nieuwe dirigent: de 24-jarige Maarten Koopman. Hij neemt het stokje over van Wouter Harbers.

“Er ligt zo’n grote schoonheid in muziek besloten, dat je er alles voor zou willen doen om haar te kunnen doorgronden!” Dat is het antwoord dat Maarten geeft als hem wordt gevraagd waarom hij de muziekwereld is ingegaan. In zijn jonge jaren luisterde hij al veel naar klassieke muziek, hij studeerde piano en volgde directielessen. Momenteel doet hij de bacheloropleiding koordirectie aan het conservatorium van Utrecht. Maarten dirigeert al enkele jaren verschillende koren en ensembles en hij arrangeert muziek voor koor en ensemble/orkest. Ook zingt hij zelf bij verschillende koren.

‘Lobet den Herrn’ wil graag haar naam eer aandoen: God loven. Dat is, naast muzikaliteit, een goede koorklank en een verzorgde uitspraak het primaire doel van het koor. Maarten maakte zijn debuut met het nummer ‘Ubi Caritas et Amor’ van Ola Gjeilo, waarin het gaat over de liefde van Christus.

Vanaf begin september staat Maarten al voor het koor, dat normaal gesproken repeteert in Villa Weijpoort te Nieuwerbrug. Vanwege de coronamaatregelen is het uitgeweken naar de Ichtuskerk in Bodegraven, waar voldoende ruimte is om het protocol van de KCZB te volgen. Het koor dat bewust een klein koor is met zo’n 24 leden heeft nog plaats voor nieuwe leden, met name voor de baspartij. Bij interesse kan een mail gestuurd worden naar: info@lobetdenherrn.nl

Meer berichten