Sint Nicolaas stuurde als jury zijn meest artistieke pieten | KOBR: het nieuws uit Bodegraven-Reeuwijk
Foto: Wim de Boevere

Sint Nicolaas stuurde als jury zijn meest artistieke pieten

WAARDER - Omdat bijna alles dit jaar anders verloopt dan gedacht heeft het bestuur van de speeltuinvereniging ‘Speelvreugd’ in Waarder de Sint om hulp gevraagd bij het beoordelen van de honderden Sinterklaastekeningen, ingeleverd voor de tekenwedstrijd bij de PLUS.

De Goedheiligman heeft daarop zijn twee meest artistiek aangelegde Pieten naar Waarder gestuurd om alle mooie tekeningen te bekijken, te beoordelen, en zo die belangrijke klus tot een goed einde te brengen. Op een voor vrijdagavond zijn het bestuur van de speeltuinvereniging en de pieten bij elkaar gekomen. Vooraf had het bestuur de tekeningen, voor een zo eerlijk mogelijke vergelijking, al onderverdeeld in vijf leeftijdsgroepen, dus de Pieten konden snel aan het werk. Na zorgvuldig bekijken en langdurig wikken en wegen konden de pieten de volgende uitslag aan het bestuur van de speeltuinvereniging overhandigen. In de groep tot 3 jaar werd de winnaar Luke Verburg, in de groep van 4 t/m 5 jaar werd dat Lucas Oudshoorn, Jesse Keppel in de groep van 6 t/m 7 jaar, Marit vd Elst van 8 t/m 9 jaar en in de groep van 10 jaar en daarboven werd Stan van Doorn door de jurypieten als winnaar aangewezen.

Bij winnaars behoren natuurlijk ook prijzen en van Sinterklaas hadden de pieten dus ook cadeaus meegekregen. Maar omdat in en door deze bijzondere tijden ook Sinterklaas en alle Pieten het, door alle aanpassingen, geweldig druk hebben, is aan het bestuur van de speeltuinvereniging verzocht of zij voor het overhandigen van de cadeautjes aan de winnaars wilden zorgdragen en dat hebben zij zaterdag met plezier gedaan, want een verzoek van Sinterklaas daar zeg je natuurlijk geen nee tegen.

Namens Sinterklaas en zijn Pieten bedankt het speeltuinbestuur allen, waaronder o.m. St. Durate en de PLUS, heel hartelijk voor de onmisbare medewerking en laat hierbij ook weten dat er dringend behoefte is aan vrijwilligers om hun kindergerichte activiteiten voort te kunnen zetten.

Tekst en beeld: Wim de Boevère

Meer berichten