Afbeelding
Foto: Bert Verver

Burgemeester Van der Kamp: ‘Schaats met beleid en verstand’

Algemeen

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Met naar verwachting een druk schaatsweekend voor de boeg roept burgemeester Christiaan van der Kamp de schaatsers op met ‘beleid en verstand’ gebruik te maken van de vele prachtige recreatiemogelijkheden die onze gemeente te bieden heeft.

Tijdens het wekelijkse persgesprek meldt de burgemeester dat de gemeente zich, op basis van eerdere weerberichten had voorbereid op een langere vorstperiode. Als dat doorgezet zou zijn zou het volgens de burgemeester een best spannende tijd zijn geworden. Met het oog daarop werden in het hele plassengebied al borden geplaatst die het wild parkeren tegen zouden moeten gaan en werden ‘koek- en zopie’ gelegenheden verboden. Inmiddels zijn daar overigens wel de eerste vergunningen voor aangevraagd en nu de vorstperiode na dit weekend weer voorbij lijkt te zijn, wordt daar naar verwachting soepel mee omgegaan.

De burgemeester wijst er overigens wel op dat de gebruikelijke coronamaatregelen onverkort van kracht blijven, zodat samenscholingen en evenementen op het ijs niet zullen worden toegestaan. Waar nodig zal dan ook door de handhavers worden opgetreden. Ook geeft de burgemeester aan dat er op een aantal plassen sprake kan zijn van onbetrouwbaar ijs omdat er grote windwakken hebben gelegen die pas heel recent dicht gevroren kunnen zijn. Hij vindt het dan ook onverantwoord de grote plassen op te gaan.

De ijsclubs kunnen, in overleg met de gemeente, zelf bepalen of zij hun banen wel of niet openen.

Tekst en beeld: Bert Verver

Advertentie

Categorieën