Afbeelding

Historische spaaractie van Jumbo Langerak een groot succes

Algemeen

BODEGRAVEN - Afgelopen maanden werd er in Bodegraven flink gespaard en onderling geruild vanwege de historische plaatjesactie van Jumbo Langerak. De klanten die hun boek nog niet vol hadden, konden tot en met zondag 7 februari een envelop inleveren bij de winkels. Hier is massaal op gereageerd.

Er zijn maar liefst 1260 enveloppen met formulieren ingeleverd. Anderhalve week is een team vrijwilligers bezig geweest met het vullen van deze enveloppen. Onder meer leden van de Historische kring uit Bodegraven, de oprichters van de Facebook ruilpagina en medewerkers van de Jumbo hebben hieraan meegeholpen. Cheyenne Humme- Berkvens, medewerker van Jumbo Langerak: “Zonder de vrijwilligers was het ons nooit gelukt om op zo’n korte termijn alle 1260 enveloppen te vullen. Wij hadden van te voren ook niet bedacht dat er zo veel enveloppen ingeleverd zouden worden. Het is mooi om te zien dat deze actie zo leeft onder de bewoners.” Op de vraag waarom er maximaal 25 stickers gevraagd mochten worden, geeft Cheyenne aan dat dit berekend is op het gewicht van een gemiddelde envelop met daarin een aantal plaatjes. “Op deze manier kostte het de klant maar 1 postzegel. Als een klant meer plaatjes nodig had, werd dit verspreid over meerdere enveloppen.”

De enveloppen zijn inmiddels allemaal gevuld en gaan binnenkort op de post richting de eigenaren. “Wat opviel is dat niet alle enveloppen gericht zijn aan Bodegravers. Er zijn enveloppen die naar andere omliggende dorpen worden verstuurd, maar ook naar steden in Nederland of zelfs naar het buitenland. Dit laat zien dat de actie zeer geslaagd is,” aldus Cheyenne Humme-Berkvens. Dat de enveloppeninzameling ook erg gewaardeerd wordt onder de bewoners, blijkt wel uit het feit dat sommige spaarders zelfs een leuke attentie in de envelop hadden gedaan. “Wij hebben diverse brieven ontvangen, waarop klanten aangaven het zo attent te vinden dat we deze inzamelingsactie hebben gehouden. Deze waardering maakte het verzamelen extra leuk. We hebben het met veel plezier gedaan voor de klanten.”

Het historische verzamelalbum bestaat uit 341 plaatjes over de historie van Bodegraven. Het collectorsitem is in samenwerking met de Historische Kring Bodegraven opgezet. Er worden diverse onderwerpen besproken in het boek, zoals sport; industrie; geloof; handel; winkels en scholen. De overige dubbele plaatjes en de boeken die nog niet gevuld zijn, worden gedoneerd aan verschillende instanties in Bodegraven.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertentie

Categorieën