Afbeelding

Agenda Samen voor Elkaar

Algemeen

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Samen voor Elkaar bundelt en organiseert acties en activiteiten om de verbinding ondanks de sociale beperkingen toch te blijven aangaan. Coronaproof. Samen, met én voor elkaar!

Vanaf 10 februari
Samen voor Elkaar heeft speciaal voor jou een kaart ontworpen, om door te sturen naar iemand die je een warm hart toe draagt. Laat het roodborstje de brenger zijn van een hartverwarmende tweet. De kaarten zijn in Bodegraven te verkrijgen bij Jumbo Raadhuisplein en Vromade en de Albert Heijn. Kijk op www.samwelzijn.nl/samenvoorelkaar.

Eenvoudig met jouw vrienden of familie live en digitaal klaverjassen, gratis aan je eigen digitale tafel. Duidelijke uitleg en/of direct een spel starten kan via www.klaver.live

Ideeën om zelf te doen

• Kook een extra portie en/of doe de boodschappen voor je buur, vriend of familielid. Maak een portie meer voor die lieve buurvrouw op nummer 58 en laat haar meegenieten van jouw kooktalent. Misschien kan ze niet de deur uit om boodschappen te doen of lukt het niet om te koken. Dankzij jou heeft ze dan toch een heerlijke maaltijd op tafel. Netjes coronaproof afgeleverd bij de voordeur. Gegarandeerd een blije buur!

• #GROETJEMEE. Laten we wat vaker hallo zeggen tegen elkaar! Met een simpele groet zeg je eigenlijk: hé ik zie jou! Groet je mee?

• Positieve kettingbrief. Ken je ze nog, die ouderwetse kettingbrieven die je tegen beter weten in toch doorstuurde omdat je anders gehackt/afgeluisterd/verwijderd zou worden (wat natuurlijk niet gebeurde)? Tijd om ze nieuw leven in te blazen, maar dan positief!

• Deel jouw blije momenten met iemand anders en vraag hen hetzelfde te doen. Zo verspreiden we een kettingreactie met positieve berichten door heel de gemeente

• #PAKJEKAPJE - mondkapjes opruimen. Steeds meer dieren worden slachtoffer van ‘zwerfkapjes’: mondmaskers die achteloos zijn weggegooid op straat of in de vrije natuur. Maar... dit kunnen we met z’n allen tijdens het wandelen voorkomen. Als we allemaal een paar mondkapjes opruimen is Bodegraven-Reeuwijk binnen een mum van tijd schoon.

www.samwelzijn.nl/samenvoorelkaar

Advertentie

Categorieën