Afbeelding

MIND Blue Monday Run met succes volbracht

Algemeen

Afgelopen maandag was het ‘Blue Monday’, de meest deprimerende dag van het jaar. Jenny Verstegen en Jolanda van Zuilen,  op het laatste moment bijgestaan door Arja van Beveren, lid van Sportclub Reeuwijk, vroegen op deze dag aandacht voor mensen met een psychische kwetsbaarheid door middel van hun deelname aan de MIND Blue Monday Run.

“In deze ingewikkelde tijd, waar mensen de gevolgen van corona en alle maatregelen dagelijks ervaren, kunnen (vooral ook jonge) mensen extra kwetsbaar zijn voor somberheid en depressie,” vertelt Jenny. Daarom zamelden zij met het hardlopen van 15 kilometer geld in voor MIND, een organisatie die zich inzet voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Ruim 40 procent van de Nederlanders krijgt ooit te maken met psychische klachten. MIND wil dit helpen voorkomen en mensen die hiermee te maken hebben ondersteunen en zorgen voor meer openheid en begrip. 

Maandag 17 januari was het zover! De MIND Blue Monday Run 2022. “En wat een fantastische editie was dit,” roept Jolanda enthousiast. “Er waren meer dan 400 deelnemers dit jaar! Fantastisch! En we hebben samen bijna 60.000 euro opgehaald om mensen die met somberheid en depressie worstelen te ondersteunen. Echt! Super! Gaaf!” De dames hebben zelf ruim 856 euro opgehaald.

“We willen iedereen heel erg bedanken die hebben gedoneerd voor dit zó belangrijke doel,” concludeert Jenny. En de teller loopt nog door! Doneren kan via www.mindbluemondayrun.doemeemetmind.nl.

Afbeelding
Afbeelding