Vrolijke deelnemers tijdens de Dorpskwis.
Vrolijke deelnemers tijdens de Dorpskwis. Foto: eigen foto

Mooie strijd tijdens Boreftse Dorpskwis

Algemeen

Bodegraven

Op vrijdagavond 8 april vond de tweede editie van de Boreftse Dorpskwis plaats. Het enthousiasme was groot, want maar liefst 48 teams hebben hier aan deelgenomen. Op de avond zelf fietsten vele Bodegravers langs de Bodegraafse bruggen, liepen op het dorp op zoek naar letters, waren aan het dansen op K3-liedjes en maakten hun eigen meisje met de parel en Queen-cover. Ook werden er vele vragen over sport, muziek en Bodegraven in het kwisboek beantwoord.

Alle kwisboeken zijn doorgespit door de organisatie en op vrijdagavond 29 april was het eindelijk zo ver, dé uitslagavond van de Boreftse Dorpskwis. Deze vond plaats in het Evertshuis en na de prijsuitreiking werd de avond goed afgesloten door het Bodegraafse dj-duo Zo vader, zo zoon. 

De prijs voor de beste Borftenaren ging naar team ‘De Buurtbbq Koninginneweg’. Dit team was erg creatief, het heeft namelijk een van de mooiste Bodegraafse watertorens gebouwd (zie afbeelding). De prijs voor de beste scholieren ging naar team #Hulplijnaub en de beste auditie voor K3 was van team Picobello Bv. 

Als er winnaars zijn, dan zijn er ook verliezers. De poedelprijs ging dit jaar naar (reserveverliezer) team Borftse Vrijmibo. De derde prijs ging naar Dreamteam LTO toneel/K.N.S.Z.N. en de tweede prijs werd overhandigd aan team Overtocht Originals. De winnaar van de tweede editie van de Boreftse Dorpskwis was voor het tweede jaar op rij: team Tropische wijn 2.0!

Het overgebleven geld wordt gedoneerd aan Verpleeghuis Vijverhof. Het prachtige bedrag van 946 euro willen zij gebruiken voor het aanschaffen van inductiekookplaten voor de huiskamers.

Advertentie

Categorieën