Waterproof Shampoo.
Waterproof Shampoo. (Foto: )

We mogen weer los met BorftLive!

20 en 21 mei vindt er in Bodegraven op het Raadhuisplein het festival BorftLive plaats. Na twee jaar stil te hebben gelegen kan er eindelijk weer wat worden georganiseerd. Naast het festival is er ook een voorjaarsmarkt en een kermis. De organisatie hoopt op een feestje waar mensen elkaar weer kunnen ontmoeten.

BODEGRAVEN

Thijs Mansier is mede-organisator van het festival: “We hebben er lang op moeten wachten, maar het is heerlijk dat het weer kan. Het werd tijd voor ons en voor de bands dat we weer een feestje kunnen bouwen. Het is het eerste dorpsevenement sinds covid-19, dus nou maar hopen op goed weer. Ik heb er hoe dan ook veel zin in.”

Er is een gevarieerd programma met een aantal bijzonderheden. Zo viert Waterproof Shampoo vrijdag zijn 10-jarig jubileum en houdt Little Stef zaterdag zijn laatste optreden voordat ze ermee stoppen. Jan Streefland speelt hits uit de jaren 70, 80 en 90 en zaterdag is de traditionele Borftse bandavond met als afsluiter Slingshot. Verder zijn ook Long Way Blues en Have a Cigar te horen.

Kermis en braderie

Er is naast het podium BorftLive nog meer: vanaf woensdag is er een kermis en op vrijdag en zaterdag een braderie. De braderie start om 10.00 uur en duurt tot 21.00 uur. De kermis gaat vanaf 13.00 uur open en doordeweeks om 21.00 uur weer dicht. In het weekend is de kermis zelfs tot 00.00 uur geopend.

Het festival vindt plaats in het centrum van Bodegraven. Het concentreert zich op het Raadhuisplein en strekt zich uit over naastgelegen straten zoals de Brugstraat, Marktstraat, Kerkstraat en van Tolstraat. Vanaf dinsdagmiddag is de Brugstraat afgesloten in verband met de opbouw van de kermis en vanaf vrijdag zijn de andere straten afgesloten.

Aan de braderie mogen zowel winkeliers uit het dorp meedoen als verenigingen. Het festival is gratis toegankelijk. Er hoeft alleen betaald te worden voor de attracties van de kermis en de consumpties. 

Meer berichten