Diamanten jubileum voor Nieuwerbrugs echtpaar

Nieuwerbrug

Ter gelegenheid van hun 60-jarig huwelijk bracht burgemeester Erik van Heijningen een felicitatiebezoek aan Jan en Co Goudriaan-Staal in nieuwerbrug. Zij werden verrast met een prachtig boeket bloemen.

door Wim de Boèvere

De nu 86-jarige Jan Goudriaan, een geboren en getogen nieuwerbrugger, is afkomstig uit een gezin van vier kinderen. Zijn echtgenote Co Staal, nu 85 jaren jong, komt uit een gezin met twaalf kinderen waarvan de wieg stond in Oude Wetering. Ruim 65 jaar geleden zijn zij elkaar tegengekomen op een TapToe-festiviteit in Woerden. Na zo’n 5 jaar verkering en verlovingstijd werd die ontmoeting in Woerden in mei 1962 bezegeld met een huwelijk. 

Jan en Co hebben twee zoons, één woont in Bodegraven, de ander in Drente. Ze hebben op dit moment ook twee kleinkinderen. Jan heeft het grootste deel van zijn werkzame tijd gewerkt in de metaal en techniek in Woerden. Zijn hobby was het onderhouden, repareren en restaureren van het fijne mechaniek in klokken. Er zijn in de loop der jaren zeker wel duizend exemplaren in grote verscheidenheid door zijn handen gegaan. Tegenwoordig heeft Jan meer bezigheden en hobbyt hij in zijn tuin. 

Co werkte voor hun huwelijk in een bejaardenverzorgingshuis in Alphen aan de Rijn. Dat heeft geduurd tot aan de verhuizing naar , eerst naar een woning aan de Hoge Rijndijk langs het water. Later zijn zij overgegaan naar hun huidige woning in de Graaf Lodewijkstraat, waar ze nog steeds gelukkig en naar volle tevredenheid wonen.

Meer berichten