Foto: Wim de Boevere

Mooi en sfeervol concert van OBK Driebruggen

Driebruggen

Op zaterdag 14 mei heeft Muziekvereniging Oefening Baart Kunst uit haar traditionele Voorjaarsconcert gegeven.

Als eerste begon het opleidingsorkest onder leiding van Frank van Ohm. Het opleidingsorkest begon met een mooi koraal ‘The Morning Light’ om op te warmen. Na het koraal speelde het opleidingsorkest het stuk ‘Zodiac’ van Jan de Haan. Het stuk geeft de karakters van de sterrenbeelden weer zoals bijvoorbeeld, de Leeuw en Schorpioen. Hierna kwam het werk ‘Ammerland’ van Jacob de Haan aan de beurt, een mooi werk over het net over de grens bij Duitsland liggende gebied Ammerland. Het werk was een mooie uitdaging in te studeren voor het orkest, maar dit is goed gelukt. Het toegestroomde publiek genoot van hun prestatie. 

Tussen de bedrijven door werden er jubilarissen gehuldigd. Manon van Blotenburg en Albert Koomans vierden hun 12,5-jarig jubileum. En OBK had ook dit jaar een jubilaris in het midden: Cora Zwanenburg, die haar 40-jarig jubileum vierde. Zij kregen uit handen van het bestuur een ZHBM-speldje en een certificaat.

Daarna volgde het groot orkest van OBK onder leiding van Mark van Mil. Zij speelde een aantal fraaie stukken, onder andere ‘Bach Variants’ en een mooie bewerking op de compositie ‘Awake My Heart and Sing’. Hierna kwam het uitdagende werk ‘The Margam Stones’ aan bod. Dit tweede divisie-stuk eist veel concentratie en discipline van de muzikanten maar werd naar behoren en met veel concentratie uitgevoerd. 

Het programma werd vervolgd door de een mooi solostuk voor Es-Bas, namelijk ‘Teddy’s Bear Picnic’ met enthousiasme gespeeld door Geert-Jan Hoogendoorn. Hier werd het publiek getrakteerd met niet alleen een mooie solo, maar ook met beeld: teruggebracht in de tijd naar het begin van de animatie van de gelijknamige tekenfilm. Hierna kwam er een Paso Doble op het programma: ‘Suspiros De Espagna’. Het concert werd afgesloten met een fraaie compilatie van filmmuziek met onder andere ‘Dances With Wolves’ en ‘Out of Africa’ van de componist/filmmaker John Barry.

Meer berichten