Carnaval Reeuwijk: feest, maar ook het geloof centraal

Algemeen

REEUWIJK

Tijdens de zomercarnavalsoptocht in Reeuwijk reed ook een wagen mee van de kerk met de uitnodiging om zondag om 13.00 uur naar de carnavalsviering te komen. Daar zouden we te horen krijgen in hoeverre Reeuwijk nog gelooft. Nieuwsgierig geworden ging ik naar de kerk en trof daar een halve kerk met verklede mensen aan. Vóór de viering speelde de blaaskapel diverse liedjes. Ook zong Ton met Angela op het orgel een eigen lied.

Het Mannenkoor, na 2 jaar weer present, met jongere mannen erbij, kwam ook op het altaar. De kerk was vol, de viering kon beginnen met de intocht van de Prins en zijn hofdames, de Raad van 11, de jeugdprins met zijn hoffies en jeugdraad en natuurlijk de voorganger Rob. Deze had zich goed voorbereid en vond het erg spannend. Wat kon hij verwachten als carnavals-leek? Hij deelde zijn twijfels en dat werd gewaardeerd. Er werden volop liedjes gezongen, met aangepaste teksten. Zelfs de prins sprong als verrassing van de bank om een couplet voor te zingen. 

Veel optochtkijkers en kerkgangers waren geïnterviewd over hun geloof en tijdens de viering werd dit door Tanneke uitgewerkt. In grafieken liet ze zien dat het met het geloof nog goed zat in het Reeuwijkse. De vredeswens met alle kerkgangers hand in hand blijft telkens weer een kippenvelmoment. De hele viering was afwisselend; serieus, dan weer met een grap en een grol, maar zeker werd er aan ieder een boodschap meegegeven. Ook het gevoel van saamhorigheid en het bij elkaar horen werd goed uitgedragen. Een compliment aan voorganger Rob en aan de carnavalscommissie, die in korte tijd toch zo’n hele viering wist vorm te geven. Na deze waardevolle viering was het nog napraten met koffie en een broodje van de kerk en Gasterij Vergeer.

Advertentie

Categorieën