Finish in centrum Bodegraven. Beeld: BZPC Bodegraven
Finish in centrum Bodegraven. Beeld: BZPC Bodegraven

Bodegraven klaar voor Open Water Zwemspektakel!

Algemeen

Komend weekend biedt prettige vooruitzichten voor het waterspektakel in de Oude Rijn. De keuring van het zwemwater toont goede resultaten. De watertemperatuur klimt op naar de 20 graden en de inschrijvingen van recreanten, wedstrijdzwemmers en triatleten stromen binnen. Als recreant kunt u zich nog tot vrijdagavond 17 juni 21.00 uur inschrijven. Of u meldt zich zaterdagochtend bij de BZ&PC-tent in het centrum van Bodegraven.

De animo voor open water zwemmen is, mede door Corona en de sluiting van de sportfaciliteiten, de laatste twee jaar enorm gegroeid. Dit is te merken aan de toename van verschillende Facebookgroepen voor liefhebbers van open water zwemmen, maar ook door het verschijnen van diverse boeken over zwemmen en mooie zwemspots. Het bedwingen van open water is dan ook een bijzondere ervaring. 

Bootjes gezocht

Om het evenement in goede banen te leiden, zoekt de organisatie nog bootjes die meevaren en ‘kantjeslopers’ die langs het water de 2,5 of 5 km meelopen met de zwemmers. Zij waarschuwen de kapitein van een bootje of de reddingsbrigade als er iets mis is. U hoeft niet zelf het water in te springen.

Verkeer centrumbrug gestremd                                                                                                                                    

Om de zwemmers en hun supporters alle ruimte te geven, is de brug in het centrum die dag niet toegankelijk voor autoverkeer.

Inschrijven en meer informatie    

                                                                                                                        
Voor aanmelden kunt u mailen naar: openwater@bzpc-bodegraven.nl. De afstanden en zwemcategorieën vind u op de website: www.bzpc-bodegraven.nl/openwater. ’s Morgens staan de langere afstanden op het programma. Een bus rijdt de zwemmers naar het startpunt in Nieuwerbrug (5 km, start 10.00 uur) en Fort Wierickerschans (2,5 km, start voor recreanten om 11.15 uur) zodat alle zwemmers in eenzelfde tijdsbestek finishen in de sluis. ’s Middags starten de deelnemers aan de 250, 500 en 1.000 meters.

Advertentie

Categorieën