Binnenkijken bij Bedrijven bij STEF in Bodegraven. Beeld: Pim Mul
Binnenkijken bij Bedrijven bij STEF in Bodegraven. Beeld: Pim Mul

Vele nieuwsgierigen kijken binnen bij bedrijven

Algemeen

Bodegraven-Reeuwijk

Van 13 t/m 18 juni openden tijdens BinnenKijken Bij Bedrijven (BKBB) maar liefst 100 bedrijven uit Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen hun deuren voor werkzoekenden, zij-instromers, studenten en voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Samen haalden zij alles uit de kast om de ruim 300 bezoekers te inspireren, te leren kennen en in het mooiste geval een match te maken. 

De belangstelling was dit jaar groot, vooral onder zorgorganisaties, horeca, de bibliotheek en technische bedrijven. Projectleider Maya van Es kijkt heel tevreden terug op het grote banenevent: “Geïnteresseerden werden gastvrij ontvangen en kregen een kijkje achter de schermen. Het bedrijf Dynamic Control Technology (Bodegraven) gaf bijvoorbeeld ontzettend leuke workshops, waarbij de bezoekers echt aan de slag gingen met technisch werk!”

Kansen bij werkgevers

Rob (51) uit Waddinxveen bezocht deze week meerdere bedrijven: “Voor mij is dit een kans om te kijken wat bij mij past. Ik ben maandag naar de horecaworkshops op de Markt in Gouda geweest en gisteren bij een technisch bedrijf. BKBB is heel laagdrempelig. Ik heb leuke gesprekken gehad en meer gezien dan wanneer ik op sollicitatie zou gaan. Dus kom maar op met die leuke job!”

Rafaella (33) uit Gouda bezocht donderdag een technisch bedrijf en een distributiebedrijf. “Wat een goed initiatief is dit! Zo kan ik zien hoe het er binnen uitziet bij deze bedrijven. Ik kom uit de Thuiszorg en wil graag ander werk doen. Deze bezoekjes helpen me bij mijn keuze.”

Zetje aan werknemer en werkgever

Projectleider Van Es heeft de persoonlijke ambitie om iedereen te betrekken bij en te motiveren voor het arbeidsproces. “Als je werkt, doe je mee. Zo is het gewoon. En dat kan op zoveel manieren! Wij proberen herintreders, carrièreswitchers, mensen met een uitkering, statushouders, praktisch en theoretisch opgeleiden en studenten een zetje te geven in de richting van werk. Aan de andere kant zien we steeds meer bereidheid bij werkgevers om deze mensen de tijd en ruimte te geven om hun plek te vinden.”

En zijn mensen er nog niet klaar voor? “Dan is er het WerkgeversServicepunt, dat samenwerkt met het LeerwerkLoket en Regionaal Mobiliteitsteam. Via talenttesten, loopbaanbegeleiding en om- of bijscholingstrajecten ontdekken mensen waar hun talenten liggen en raken ze stap voor stap klaar voor die baan.”

Ook voor Esther Holstein, HR adviseur van STEF Bodegraven, was het een geslaagde dag. “BKBB biedt ons de kans om onze passie en kennis te delen en nieuwe talenten te ontmoeten. We raden andere ondernemers aan: doe vooral mee met de volgende editie, zet je deuren open en maak er een leuk evenement van.”

Advertentie

Categorieën