Alzheimer café Reeuwijk, mei 2022. Beeld: Alzheimer cafés Midden-Holland
Alzheimer café Reeuwijk, mei 2022. Beeld: Alzheimer cafés Midden-Holland

20 juni Alzheimer Café in Bodegraven

Algemeen

Bodegraven

Op 20 juni is het Alzheimer Café in Bodegraven in het Huis van Alles. Het thema is ‘Dementie & Actief blijven’. De avond gaat over het belang van in beweging blijven en het positieve effect ervan op de ziekte en de kwaliteit van leven. Welke manieren en vormen bestaan er en hoe stimuleer je dat?

Het Alzheimer Café Midden-Holland vindt maandelijks afwisselend plaats in Gouda, Reeuwijk en Bodegraven: elke derde maandag van de maand van 19.30 uur tot 21.00 uur. Op 16 mei vond een geslaagde bijeenkomst plaats in Reeuwijk waar ruim twintig mensen bij elkaar kwamen. Zij luisterden naar het thema ‘Omgaan met gedragsveranderingen bij dementie’, gepresenteerd door twee ervaren casemanagers. Er werden volop tips en ervaringen uitgewisseld en vragen gesteld onder het genot van een kopje koffie. 

“Wat is het toch weer fijn om te ervaren dat mensen die te maken hebben met dementie elkaar weer kunnen ontmoeten. En goed te zien dat die behoefte groot is!” vertelt Liesbeth van der Krol, regiocoördinator Zuid-Holland van Alzheimer NederlCand. Iedereen die te maklen heeft of krijgt met dementie is van harte welkom in het volgende Café.

Iedereen die te maken heeft of krijgt met dementie is van harte welkom in het volgende Café. Meer informatie en de volledige jaaragenda vindt u op www.alzheimer-nederland.nl.

Advertentie

Categorieën