Afbeelding

De leukste week van het jaar

Algemeen Politici aan het woord

De laatste week van de schoolvakantie is al weer aangebroken. Traditioneel de week waarin op meerdere plekken binnen Bodegraven-Reeuwijk de vakantiespelen worden georganiseerd. Stuk voor stuk prachtige evenementen geheel georganiseerd en gedragen door vrijwilligers. Allemaal hun gewicht in goud waard. Zeker in de huidige tijd waarin iedereen het druk heeft en denkt dat ze geen tijd hebben voor vrijwilligerswerk.

Ook ik mag hier mijn steentje aan bijdragen door bij de vakantiespelen Bodegraven-Reeuwijk voor de catering te zorgen. Ik doe dit al jaren met heel veel plezier. Zo mooi om te zien hoe de week vorm krijgt en iedereen hier zijn stinkende best voor doet. Allemaal blije kinder- en vrijwilligersgezichten,

Helaas zijn er wel vrijwilligers tekort en worden ze echt gemist. Dus meld je aan voor de leukste week van het jaar.

Laten we alsjeblieft met z’n allen er voor zorgen dat deze evenementen behouden blijven door zelf ook hieraan een steentje bij te dragen, of aan een van de vele andere vrijwilligers klussen die er in onze gemeente te doen zijn. Dit is zo waardevol voor onze gemeenschap.

Wat heel dubbel voelt is dat de vakantiespelen in de kern Bodegraven deze week georganiseerd wordt op een plek waar alle vrijwilligers en andere jongeren ook zouden kunnen gaan wonen. Wat mij betreft zoeken we voor de vakantiespelen Bodegraven dan ook een nieuwe passende plek bij het Bodegraafse. Op de huidige locatie kunnen we dan de broodnodige sociale huur en goedkope koopwoningen bouwen. Zo houden we ook voor de toekomst onze vrijwilligers binnen de gemeente. En hebben de kinderen die nu mee doen aan de vakantiespelen ook een reële kans op wonen in onze prachtige gemeente in de toekomst.

door Monique Jonker PvdA

!