Afbeelding
Foto: Wim de Boevere

Spelen en huttenbouw: iedereen blij!

Algemeen

In Waarder, Driebruggen, Nieuwerbrug en Bodegraven worden in de laatste vakantieweek boeiende activiteiten georganiseerd. Vier grootse kinderfeesten met voornamelijk samen spelen en hutten bouwen. 

Waarder

Dinsdagmorgen stond er in Waarder, bij “Boer Bert”, al een grote groep kinderen in de startblokken om te beginnen met de bouw van hun hut. Bij de opening van de speelweek die “Wild West en Waarder” als thema meekreeg, was er direct een run naar de grote stapel hout die daar lag te wachten en al snel was het eerste zagen en timmeren te horen. Woensdag wordt er verder gebouwd. Donderdag is er een gevarieerd programma met lasergamen, een stormbaan, springkussens en knutselen. Vrijdag kunnen vanaf 9.30 uur in Waarder de hutten worden ingericht voor de bekende verkoop, wordt er om 12.00 uur geluncht in de hutten, gevolgd door de prijsuitreiking en het afbreken van de hutten. De traditionele verbranding is om 19.00 uur op Dorp 27.

Driebruggen

In Driebruggen beginnen de huttenbouw-speeldagen donderdag 18 augustus om 19.00 uur met een vossenjacht door het dorp. Verzamelen daarvoor is op het plein voor Custwijc. Vrijdag kan er vanaf 10.00 tot 18.00 uur worden gebouwd aan de hutten. Zaterdag is het weer verder bouwen vanaf 10.00 tot 13.00 uur en intussen kan er tussen 12.00 en 12.30 uur worden genoten van lekkere patat. Daarna begint vanuit de hutten om 13.00 uur de  rommelmarkt, omstreeks 15.00 uur gevolgd door de prijsuitreiking voor de mooiste hutten. De sloop mag vanaf 15.30 uur beginnen en de altijd spectaculaire verbranding staat gepland voor 16.00 uur.

Bodegraven

Ook op de Vakantiespelen in Bodegraven wordt er getimmerd dat het een lieve lust is. Woensdag komen Fien en Teun ook nog eens op bezoek. Voor kinderen van 4 tot 8 worden in de tent allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Ben je in de leeftijd van 8 tot en met 12, dan mag je meedoen aan de huttenbouw! Het thema is ‘De Olympische Vakantiespelen’. Er is een vijfkamp gespeeld op dinsdag, op woensdag wordt er aan Olympische ochtendgymnastiek gedaan en wordt er gezwommen. Tussendoor werk je natuurlijk aan de mooiste hut! Donderdag is de show-off en worden de hutten gejureerd. Daarna mag je blijven slapen in je eigen hut. Vrijdagochtend vroeg ga je dan naar huis en bereid je je voor op hét hoogtepunt: de optocht en het eindvuur om 20:30 uur. 

Foto’s: Wim de Boevère en Lisanne van Uunen

Vakantiespelen Bodegraven 2022
!