Beeld: Erik Saeijs

Sterk ESTO pakt volle buit

Algemeen Sport

BODEGRAVEN - Tegenstander FC Aalsmeer was absoluut niet minder sterk en daardoor ontwikkelde zich in Aalsmeer een prima en spannende pot voetbal, die ESTO met 4-2 won. Het was een beetje te verwachten dat na het eerste doelpunt de strijd zou oplaaien en dat gebeurde in de tweede helft.

In de eerste helft hadden beide keepers nauwelijks iets te doen. Toch werd er snel en goed gevoetbald, waarbij in de eerste tien minuten Aalsmeer de overhand had. Daarna kwam ESTO ook in de wedstrijd en werd het een gelijk opgaande strijd. ESTO gebruikte wat meer diepte in het spel zonder echt gevaarlijk te worden, terwijl Aalsmeer zich met veel balbezit vastliep op de sterke Bodegraafse verdediging.

Met twee prima invallers pakte ESTO direct na de rust in de 52e minuut de voorsprong. Coen de Groot drukte door op de rechtervleugel. Met de ruimte die daardoor ontstond kreeg Pim de Visser de kans de bal in een leeg doel te schuiven voor de 1-0 voorsprong. Nog geen 3 minuten later maakte Aalsmeer een wereldgoal. À la Van Basten een poeier direct uit de lucht op de wreef deed het ESTO-net bollen voor de gelijkmaker. De vonk was in de wedstrijd gebracht en dat leverde 2 minuten later een overtreding op in het Aalsmeerse strafschopgebied met een gele en een rode kaart. Coen verzilverde de strafschop en ESTO stond weer met 2-1 voor.

Aalsmeer zette een tandje bij en beschikte over de kwaliteit en kracht om met tien man vol op in de aanval te gaan. In de 68e minuut vloog de bal uit een corner naar de twee paal en werd fraai binnengekopt voor de 2-2. ESTO hield onder leiding van Bas van Zoest goed stand tegen de druk en er ontstond steeds meer ruimte voor een uitbraak. Pim de Visser schoof in de 80e minuut uit een corner de 3-2 voorsprong binnen. 3 minuten later gooide Yannick Saeijs de deur op slot met een prachtig doelpunt voor de 4-2 eindstand.