Beeld: pexels.com
Beeld: pexels.com

Directeur Ferm Werk stelde extra eisen voor gedwongen vertrek

Algemeen Bedrijfsberichten Human Interest


REGIO - Bijzondere feiten komen naar boven rondom een beschuldiging van grensoverschrijdend gedrag door een leidinggevende bij Ferm Werk. Een advies van een speciaal ingehuurd bueau om naar aanleiding hiervan een deskundig onderzoek in te stellen is door het bestuur ter zijde geschoven.

door Henri Stolwijk


Deze week is door De Telegraaf onthuld dat de eventuele juridische kosten die de per maart formeel vertrokken algemeen directeur van Ferm Werk eventueel moet maken als deze affaire de media bereikt via een Wob-verzoek of uitlatingen van een zogenaamde anonieme melder bij zijn oude opdrachtgever kan declareren. Bovendien werden afspraken gemaakt over de communicatiestrategie en een gezamenlijke strategie besproken.

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk is, met Woerden, Montfoort en Oudewater, opdrachtgever van Ferm Werk. Wethouder Jan-Leendert van den Heuvel is namens onze gemeente lid van het dagelijks bestuur.

Dagblad De Telegraaf heeft de vaststellingsovereenkomst met een Wob-verzoek in handen gekregen. Er zou volgens dit document sprake zijn van een ‘gestoorde werkverhouding.” Maar daar is aan toegevoegd dat “de reden van het ontstaan van deze situatie volledig in de werksfeer ligt en die is niet aan werknemer verwijtbaar.” De vertrokken topman werkte sinds 1 maart 2014 als financieel directeur, op 1 december 2015 werd hij benoemd tot algemeen directeur. Hij speelt de hoofdrol in een langslepend dossier rondom meldingen over mogelijk seksueel overschrijdend gedrag. Die werden anoniem gemeld, vermoedelijk door een vrouwelijke oud-werknemer. Dat veroorzaakte veel bestuurlijke commotie en genereerde media-aandacht. Volgens De Telegraaf werden voor het ondertekenen van de vaststellingsovereenkomst afspraken gemaakt over de communicatielijn en teksten en kreeg de oud-directeur zelfs een communicatiedeskundige toegewezen. Hij mocht ook nog eens voor 750 euro een eigen deskundige inschakelen. In het communicatieprotocol werd vastgelegd dat de directeur opstapte omdat “de veranderde arbeidsmarkt en de huidige economische conjunctuur een stevige en continue leiding vereisen die hij niet kon bieden”.

De Telegraaf concludeert dat alles in het werk werd gesteld om een ‘mogelijke me too-affaire’ niet naar buiten te laten komen.

Advertentie

Categorieën