Lekker digitaal kopje koffie doen. Beeld: Pexels.com
Lekker digitaal kopje koffie doen. Beeld: Pexels.com

Digitaal op de koffie bij Humanitas!

Algemeen Human Interest

Maak kennis met vrijwilligerswerk bij Humanitas 

REGIO - Kennismaken met het vrijwilligerswerk van Humanitas terwijl u koffie drinkt? Uw vragen stellen aan onze vrijwilligers zonder dat u de deur uit hoeft? Met uw theeglas op de bank geïnformeerd worden over onze activiteiten en hoe u daarbij kunt helpen? Schrijf u in of meldt u aan voor ons digitale koffie-uurtje op 7 maart, ontvang de link voor de bijeenkomst én wat lekkers in uw brievenbus.

Tijdens het digitale koffie-uurtje kunt u op een makkelijke en snelle manier ontdekken wat de vrijwilligers van Humanitas allemaal doen en hoe we werken. “Als vrijwilliger geef je het gereedschap waarmee iemand zelf weer verder kan,” legt Marie-Louise uit. “Het contact is meestal een half jaar tot negen maanden. Daarin probeer je iemand bijvoorbeeld een stap te laten zetten in taalvaardigheid, een vaste structuur te bieden met activiteiten om mensen te ontmoeten of een deelnemer heeft zelf weer meer grip gekregen op de financiën.”

Maak kennis

We nemen u met behulp van korte filmpjes mee in de activiteiten Samen Optrekken, Taalvaardigheid, Hulp bij Geldzaken en de Begeleide OmgangsRegeling (BOR) voor ouders en kinderen bij een echtscheiding. “Je kunt vrijwilligers, coördinatoren of bestuursleden alle vragen stellen die je wilt. Bijvoorbeeld wat het helpen zo leuk maakt, of het moeilijk is en hoe het proces precies in zijn werk gaat.”


Wat betekent Humanitas voor jou?

Vrijwilligerswerk geeft veel terug. Zo leert u nieuwe mensen kennen, wordt uw blik op de wereld verruimd en kunt u ook nieuwe dingen leren. Vrijwilligers worden ondersteund met coaching en kunnen cursussen volgen via de Humanitas Academie. Marie-Louise: “Je stopt er energie in en daar krijg je ook echt wat voor terug.”

Aanmelden

Ons Humanitas koffie-uurtje is op dinsdagmiddag 7 maart van 16.00-17.00 uur. Aanmelden kan tot 3 maart bij Marie-Louise van Muijen, mail naar midden-holland@humanitas.nl. Zet uw adresgegevens erbij, dan sturen wij de link voor de bijeenkomst en een lekkernij voor bij de koffie. Meer informatie op: www.humanitas.nl/midden-holland.

Advertentie

Categorieën