Een grote verkleedpartij vult het Edelman terrein in Reedeurp. Beeld: Reedeurpenarren
Een grote verkleedpartij vult het Edelman terrein in Reedeurp. Beeld: Reedeurpenarren

Alaaaaf, tot volgend jaar!

Algemeen Human Interest

REEUWIJK-DORP - De rust is wedergekeerd in de polder. Na een weekend vol feesten zijn de Deurpers weer aan het werk, naar school of hebben nog een extra dag opgenomen om bij te komen. Het was weer ouderwets gezellig.

Zaterdag

Carnavallend Reeuwijk verzamelde zich op carnavalszaterdag op het Edelman terrein voor de opening van het Groot Carnavalsweekend. Meer dan 650 deelnemers verdeeld over 49 groepen stonden te trappelen. Na de sleuteloverdracht van burgemeester Michiel Grauss aan Prins Died gingen de karren en loopgroepen vol enthousiasme van start. 

Zondag

De Sint-Petrus en Pauluskerk zat tot de nok toe gevuld met feestelijk uitgedoste (enigszins brakke) Reedeurpenarren. Jong en oud, iedereen was erbij. Het Reedeurper Mannenkoor verzorgde vertrouwd samen met de Raad van Elf en blaaskapel de Uitblazers de liederen. 

De mis stond dit jaar in het teken van vrijwilligers, daar heeft de carnavalsvereniging er een hele hoop van en ze kunnen ook echt niet zonder! Dit werd wel duidelijk uit de parodie op ‘het zijn de kleine dingen die ‘t doen’. Na de mis vertrokken de kerkgangers richting Gasterij Vergeer om er bij gezinscarnaval nog een gezellig feestje van te maken. ‘s Avonds werd het feest door de volwassenen weer voortgezet en zorgde dj Ed Eagle voor een geweldige avond.

Maandag

Nog een laatste feestje in het Kaaspakhuis St. Catharina, wat een prachtige locatie voor een schuurfeest! Carnavalsvierders uit Reeuwijk en Boskoop kwamen samen op het schuurfeest en in no-time ging het dak eraf. Rond etenstijd vertrok het feestgedruis in polonaise terug naar Gasterij Vergeer om te dweilen met de keuken open. Onder het genot van de muziek van de Pumpin’ Piano’s was het één en al gezelligheid aan de tafels, waar de bezoekers genoten van een echte RFC (Reedeurp Fried Chicken) bucket. Ook na het eten ging het feestje nog even door. Samen met dj Raimo hebben ze tot in de late uurtjes genoten. Het was weer een carnaval voor in de boeken, nu tijd om weer even tot rust te komen.

Waar is grote smurf? Beeld: Reedeurpenarren
Prins Died krijgt de sleutel van het dorp van burgermeester Michiel Grauss. Beeld: Reedeurpenarren
Een vrolijke optocht. Beeld: Photos by Leonie