Afbeelding

Uw stem doet er toe!

Algemeen Politici aan het woord

15 maart aanstaande is het zover: verkiezingen voor de Provinciale Staten. De opkomst is vaak lager dan bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer of de gemeenteraad. Dat doet deze verkiezingen geen recht. De provincie wordt een steeds belangrijker bestuurslaag in het leven van alledag. Woningbouw, klimaat, natuur (stikstof!), energietransitie en werk zijn thema’s die ook de inwoners van Bodegraven-Reeuwijk aangaan.

Ik heb actief meegeschreven aan het programma van de PvdA Zuid-Holland op de thema’s wonen en klimaat. Voor wonen is een betaalbaar (t)huis van groot belang. Jongeren en mensen met beperkte financiële mogelijkheden staan te lang achter in de rij. Ik heb me sterk gemaakt om woningbouw ook uit te breiden in het landelijk gebied. Niet iedereen vindt dit een goed plan, maar uitsluitend verdichten en inbreiden leidt tot versteende kernen zonder groen. Dat leidt op zijn beurt weer tot een ongezonde leefomgeving. 

Het klimaat verandert sneller dan veel mensen verwacht hadden. Records worden aan de lopende band verbroken en de effecten daarvan zijn merkbaar. Zonder extra inzet is de maximaal toegestane verhoging van de temperatuur met 1,5 graad al in 2024 bereikt. De PvdA maakt zich sterk voor de energietransitie: af van fossiele brandstoffen en toe naar duurzame bronnen zoals zon en wind. De winsten van grootschalige opwek van duurzame energie komen in onze plannen ten goede aan de inwoners.

Ik steun het PvdA-programma. Ik ben ervan overtuigd dat de PvdA een goed en afgewogen programma heeft voor de komende 4 jaar. Breng uw stem uit op 15 maart! Stem voor een duurzame toekomst! Stem PvdA!

Advertentie

Categorieën