Het college van burgemeester en wethouders. Beeld: gemeente Bodegraven-Reeuwijk
Het college van burgemeester en wethouders. Beeld: gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Vragen Lokaal Liberaal over uitblijven plannen

Algemeen

BODEGRAVEN-REEUWIJK - De fractie van Lokaal Liberaal wil van het college van B en W weten waarom toegezegde nieuwe plannen niet binnen de gestelde deadlines worden gepresenteerd. Fractievoorzitter Willem Zuyderduyn van LLBR: “Bij een transparante en eerlijke bestuursstijl hoort zeker ook dat je belanghebbenden informeert als deadlines niet worden gehaald.”

door Henri Stolwijk

De fractie meldt dat ze zich voor de vragen heeft laten inspireren door de column ‘Anders Bekeken’ van woensdag 8 maart. In de column werd geconstateerd dat in het coalitieakkoord ‘Eerlijk aan de Slag’ toegezegde plannen voor het eerste kwartaal van 2023 nog niet boven tafel zijn gekomen, noch op de openbare agenda staan voor de maand maart. Zuyderduyn somt in zijn vragen de voorbeelden op: het plan van aanpak strategisch vastgoed, het programma economie, het scenario voor een centrumplan, de businesscase Da Costaschool, het plan bezuiniging op sport, de uitwerking versnelling woningbouw en de 0-meting ter verbetering van de dienstverlening.

Zorgvuldig

Zuyderduyn stelt: “Gezien de financiële staat van onze gemeente is het van het grootste belang dat we de vaart erin houden, maar dan wel op basis van een zorgvuldig besluitvormingsproces. Onze fractie maakt zich zorgen over een grote vertraging met als gevolg een onzorgvuldig proces.”

Hij wil van het college van B en W weten “of de afgesproken deadlines worden gehaald” en “zo nee, waarom dat niet lukt”. Hij stelt dat het bij “een transparante en eerlijke bestuursstijl zeker hoort dat je belanghebbenden informeert als deadlines niet worden gehaald”. Voorts vraagt hij naar de actuele status van de gedane toezeggingen, de prioriteit en de financiële gevolgen van de vertraging.

Advertentie

Categorieën