Een jeugdige trompetter van OBK krijgt alle aandacht. Beeld: Wim de Boevère
Een jeugdige trompetter van OBK krijgt alle aandacht. Beeld: Wim de Boevère

Fraai Voorjaarsconcert van OBK

Algemeen Cultuur

WAARDER - Op zaterdagavond 18 maart viel als vanouds te genieten van mooie muziek door Muziekvereniging Oefening Baart Kunst (OBK) in de PKN Gereformeerde Kerk in Waarder.

Als opmaat van het grote evenement ter ere van haar 95-jarig bestaan gaf de vereniging vast een voorproefje. Het optreden bestond uit twee blokken: het opleidingsorkest onder leiding van Frank Ohm en het ‘grote’ orkest onder leiding van Mark van Mil.

Na de opening door de nieuwe voorzitter Damian Hoogendoorn en de toelichting op de stukken door Mijnie van Esschoten kon de avond losbarsten.

Fraaie muziekstukken

Het opleidingsorkest speelde een viertal fraaie stukken, waaronder de muziek uit Bambi en een tweetal jazz-suites. Het was leuk te constateren dat de vaardigheden van het Opleidingsorkest sterk in de lift zitten. Het in ruime mate aanwezige publiek beloonde de jonge muzikanten met een groot applaus.

Na de huldiging van Hannie Haans voor haar 12,5 jaar lidmaatschap nam het ‘grote’ orkest plaats en verschoof de focus op een viertal stukken, waaronder de concertmars ‘Arsenal’ en de prachtige en bekende muziek uit de filmhit ‘The Godfather’. Ook werd een voorproefje gegeven van de gospelmuziek die te horen is tijdens het 95-jarig jubileum. Dit optreden werd beloond met een groot applaus van het publiek.

Jubileumconcert

Het jubileumconcert van OBK Driebruggen vindt plaats op zaterdag 29 april in het Evertshuis in samenwerking met het prachtige Gospelkoor Spirit uit Rosmalen. Kaarten zijn te bestellen via: www.obkdriebruggen.com.  

Via de regionale pers wordt de komende tijd ruim aandacht besteed aan dit eerbiedwaardige jubileum met geschiedenis en aardige anekdotes. Hopelijk krijgt u daardoor zin om naar het jubileumconcert te komen luisteren!

Advertentie

Categorieën