Een blije winnares van de Bodegraafse Maestro 2023: Kaylee Baggerman. Beeld: Pancras Kuipers
Een blije winnares van de Bodegraafse Maestro 2023: Kaylee Baggerman. Beeld: Pancras Kuipers

Kaylee Baggerman winnares Bodegraafse Maestro 2023!

Algemeen Cultuur

BODEGRAVEN - Op zaterdag 10 juni vond de vijfde editie van de Tropische Bodegraafse Maestro plaats op het Raadhuisplein. Het beloofde een warme dag te worden, en dat was het zeker. De hitte zorgde ervoor dat het zweet van de enthousiaste deelnemers af gutste, maar dat weerhield hen er niet van om een spectaculaire show neer te zetten.

door Pancras Kuipers

De deelnemers van deze editie waren stuk voor stuk bekende gezichten in de Bodegraafse gemeenschap. Annemarie Visser-Editie, een lokale bekendheid uit het Groene Hart, nam deel aan de wedstrijd, Kaylee Baggerman, een gepassioneerde leerkracht op De Regenboog in Reeuwijk, was een andere deelnemer. Verder waren ook Michiel Grauss, de burgemeester van Bodegraven, Robin Kersbergen, wethouder, Cor de Raadt, voorzitter van het Evertshuis, Hans van Dijk, directeur van Van Dijk Gevelsteen, Tanja van Viegen, voorzitter van het Muziek Collectief Bodegraven, en Saskia Nagel, een toegewijde zorgmedewerker, onderdeel van deze muzikale strijd.

Voordat het evenement van start ging, kregen de deelnemers een intensieve workshop dirigeren van niemand minder dan Lucienne de Valk, de vaste dirigent van het Filharmonisch Orkest Bodegraven (FPO). Met haar expertise en begeleiding waren de deelnemers goed voorbereid op de uitdagingen die voor hen lagen. Een deskundige jury, bestaande uit Lyan Verburg en John Bouwmans, stond klaar om elk optreden van commentaar te voorzien. In nauwe samenwerking met het orkest bepaalde de jury welke drie kandidaten zich zouden kwalificeren voor de finale.

Uiteindelijk was het Kaylee Baggerman die de titel Maestro van het jaar 2023 in de wacht wist te slepen. Met haar indrukwekkende vaardigheden en charismatische optreden wist zij zowel de jury als het publiek te overtuigen. In de spannende finale dirigeerden de drie finalisten Kaylee Baggerman, Annemarie Visser en Saskia Nagel het beroemde Slavenkoor uit Verdi’s opera Nabucco. Het was een adembenemende uitvoering die het talent en de toewijding van de deelnemers benadrukte.

De Tropische Bodegraafse Maestro heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een gewaardeerd evenement binnen de gemeenschap. Het biedt niet alleen een platform voor lokale prominenten om hun muzikale talenten te tonen, maar ook een gelegenheid voor het publiek om te genieten van prachtige muziek en het enthousiasme en de energie die de deelnemers met zich meebrengen. Het is een unieke combinatie van entertainment en kunst, waarbij de deelnemers uit hun comfortzone stappen en de uitdaging aangaan om een orkest te dirigeren.

Alle deelnemers aan de Bodegraafse Maestro 2023 en het Fanfare Promotie Orkest. Heidi Looy, Jurgen de Vries, Kaylee Baggerman, Michiel Grauss, Robin Kersbergen, Cor de Raadt, Hans van Dijk , Tanja van Viegen, Annemarie Visser, Saskia Nagel 
Beeld: Pancras Kuipers

Advertentie

Categorieën